Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την χθεσινή ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης στην 87η ΔΕΘ

«Βροχή» ερωτήσεων για τα λάθη και τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών και των φονικών πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα μας δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτά τα λάθη θα προσμετρηθούν σε έναν ανασχηματισμό, παρότι αρχικά σημείωσε πως έχει «την απαίτηση» να κάνει αυτοκριτική, λέγοντας «ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη το φετινό καλοκαίρι, αλλά προτιμώ να μιλήσω για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», ήταν ξεκάθαρος ως προς τις ενδεχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Το επιτελικό κράτος λειτούργησε»

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί δομικών αλλαγών στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, διεμήνυαν τις τελευταίες ημέρες «περιμένετε να ακούσετε τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ», κάθε φορά που ετίθετο η ερώτηση περί ανασχηματισμού.

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, μάλιστα, πως «το επιτελικό κράτος δεν υποκαθιστά την αρμοδιότητα του κάθε υπουργού να διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιό του», ενώ απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι το «επιτελικό κράτος ναυάγησε στη Θεσσαλία», υποστήριξε πως «λειτούργησε το επιτελικό κράτος, λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στη Θεσσαλία, γινόντουσαν συσκέψεις δύο φορές την ημέρα».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το νερό που έπεσε στη Θεσσαλία ήταν κάτι το πρωτοφανές», προσθέτοντας πως «αν νομίζουν (σ.σ. τα κόμματα της αντιπολίτευσης) ότι οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024