Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυξ Λαξ: Για τις παλιές αγάπες... να μιλάς, να τραγουδάς και να θυμάσαι

Πυξ Λαξ: Για τις παλιές αγάπες… να μιλάς, να τραγουδάς και να θυμάσαι

Φρέσκος ήχος, διαχρονική αξία, αυθεντικότητα και μαγεία στον Λυκαβηττό

Ήταν μια βραδιά για να θυμηθούν οι παλαιότεροι –τα νιάτα τους και όχι μόνο- και για να… μάθουν οι νεότεροι, που φαίνεται ότι γνωρίζουν ήδη βέβαια… Οι «Πυξ Λαξ» στον Λυκαβηττό. Σε μια βραδιά που έκανε το μουδιασμένο -από το δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε- κοινό, να πάλλεται και να τραγουδάει με μια φωνή τις μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου μουσικού συγκροτήματος.

Από τη συναυλία του Σαββάτου, 16 Σεπτεμβρίου 2023, στον Λυκαβηττό

Μια καλοκαιρινή νύχτα, στα μέσα του Σεπτεμβρίου (16/9), που επέτρεψε στους θαυμαστές των «Πυξ Λαξ» να ανέβουν στον λόφο του Λυκαβηττού –με μηχανάκι, με ταξί ή με τα πόδια, καθώς απαγορεύονταν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα- και να απολαύσουν, μετά από 15 χρόνια «σιωπής» του θεάτρου, και πάλι τους αγαπημένους καλλιτέχνες τους σ’ αυτό το υποβλητικό από μόνο του τοπίο.

Στον εμβληματικό χώρο

Η αρχή είχε γίνει το αμέσως προηγούμενο βράδυ, με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ο οποίος «εγκαινίασε» την επαναλειτουργία του ανακαινισμένου θεάτρου που είχε εμπνευστεί τη δεκαετία του ’60 η Άννα Συνοδινού και σχεδίασε ο εμβληματικός αρχιτέκτοντας Τάκης Ζενέτος.

Με τον λόφο να φέρει τη δική του μαγεία τόσο χωροταξικά όσο και ιστορικά, οι «Πυξ Λαξ» βγήκαν στη σκηνή ακριβώς στις 9 η ώρα και άνοιξαν τη συναυλία τους με το τραγούδι «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;».

Η απαραίτητη αφιέρωση στον πρόωρα χαμένο Μάνο Ξυδούς δεν έλειψε.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη εμφάνισή τους, από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook

Νοσταλγία και φρεσκάδα

Ανακίνησαν αναμνήσεις για όσους τη δεκαετία του ’90 σφραγίζαμε την εφηβεία και την πρώτη μας νεότητα με τις μουσικές και τα τραγούδια τους, με το «Μοναξιά μου όλα», το «Συνουσία μυστική», το «Ανόητες αγάπες», το «Πούλα με», μας συγκίνησαν από την αρχή για άλλους λόγους, «αναγκάζοντάς» μας με τον φρέσκο τους ήχο να ακούσουμε από την αρχή αλλιώς και τους ίδιους στίχους που μας είχαν σημαδέψει τότε.

Η απαραίτητη αφιέρωση στον πρόωρα χαμένο Μάνο Ξυδούς δεν έλειψε, που όμως ήταν «παρών» στη μνήμη του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Ήταν και σαν να έκλεισε εκείνος τη βραδιά μαζί μας με το τραγούδι «Εσύ εκεί» με το οποίο επέλεξαν να ολοκληρώσουν τη συναυλία ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Άλλωστε ο Μάνους Ξυδούς το έχει σφραγίσει ανεξίτηλα με τη φωνή και την ερμηνεία του.

Θυμηθήκαμε κι έναν άλλον αγαπημένο μας, χάρη στους «Πυξ Λαξ», τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που ο «γάτος ο Τούρκος» του μας ένωσε στις κερκίδες σε ένα ακόμη κοινό μουσικό βίωμα.

Είναι ωραίο που οι«Πυξ Λαξ» δίνουν χώρο και χρόνο και σε νέους ιδιαίτερα ταλαντούχους καλλιτέχνες να ακουστούν στις συναυλίες τους, ενώ η απλότητά τους, το ανεπιτήδευτο ύφος τους, η αυθεντικότητά τους, αυτό που απλώς ξέρουμε ότι είναι, μας υπενθυμίζει μέσα στο γενικότερο κλίμα ρευστότητας και ανασφάλειας, ότι κάποια πράγματα είναι όπως τα γνωρίζουμε.

(Πηγή φωτογραφιών και video: https://www.facebook.com/puxlaxofficial)

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024