Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σέρτζιο Σκαριόλο: η διπλή διαφωνία που τον έφερε εκτός Βίρτους

Σέρτζιο Σκαριόλο: η διπλή διαφωνία που τον έφερε εκτός Βίρτους

Τι συνέβη μεταξύ προπονητή και διοίκησης και έφτασαν στο διαζύγιο οι δύο πλευρές.

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως πρόκειται για την πλέον ηχηρή είδηση της Παρασκευής. Η Βίρτους Μπολόνια και ο Σέρτζιο Σκαριόλο χώρισαν τους δρόμους τους.

Εκπληξη; Ναι, αν δούμε το πόσο ήθελε ο κόσμος τον προπονητή που, να μην ξεχνάμε, είναι κάτοχος χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ με την Ισπανία. Και γιατί προέκυψε το διαζύγιο; Απλά, ο προπονητής θέλησε να πάρει αποστάσεις από την πολιτική που ασκεί εδώ και λίγους μήνες η διοίκηση του Μάσιμο Ζανέτι.

Ποια είναι αυτή; Τι ενόχλησε τον Σκαριόλο; Πρώτον, η μείωση του μπάτζετ που για τον κόουτς ήταν ένα μήνυμα πως χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο στο «πίσω κομμάτι» και να ενδιαφερθεί λιγότερο για την επίθεση.

«Όλα θα κρίνονται κυρίως από την άμυνα», λες και του είπαν. Το δεύτερο είχε να κάνει με τη φυγή του Τεόντοσιτς, του «άσου» που μετακόμισε στο Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα.

Ασφαλώς ο Σκαριόλο τον ήθελε τον Σέρβο γκαρντ, κυρίως γιατί ναι μεν έχει συμπληρώσει τα 36 του χρόνια, ωστόσο μπορεί να «στήσει» pick and roll και άρα με τις πάσες του να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπαίκτες του.

Ο Σκαριόλο, κάποιες ημέρες πριν από την έναρξη του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά και της Ευρωλίγκας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και γενικά «έδωσε» τη διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί πως κατέβηκε ο πήχης των απαιτήσεων. Κάποιες φορές οι ατάκες των προπονητών μοιάζουν λες και αυτοί ξεπερνούν την «κόκκινη γραμμή» στις σχέσεις τους με τη διοίκηση.

Για τον Ζανέτι, αυτό συνέβη με τον Σκαριόλο και το περίπου 1 εκατ. ευρώ με το οποίο αμειβόταν ο ίσως καλύτερος προπονητής στην ιστορία των εθνικών ομάδων, δεν ήταν πρόβλημα.

Αλλωστε, το συμβόλαιο θα καταγγελθεί – αυτό λέγεται ήδη στην Ιταλία. Και επίσης, η Βίρτους παραμένει ένα ηχηρό όνομα στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ, δεν μιλάμε μόνο για την Ευρώπη.

Συχνά πυκνά είχε «άλλο όνομα», δηλαδή την ονομασία του χορηγού της, δείγμα του πόσο «πουλάει». Είτε Κνορ, είτε Σινούντινε πριν από δεκαετίες, είτε Γκραναρόλο, Μπάκλερ και Κίντερ, έχουμε να κάνουμε με brand που το γνωρίζουν οι πάντες.

Τώρα, με δεδομένο ότι θέλουν πάντα να κάνουν ντόρο στη Μπολόνια, την πρωτεύουσα του ιταλικού μπάσκετ, μάθαμε τη Βίρτους και από το ηχηρό φινάλε της συνεργασίας με τον Σκαριόλο.

Με αφορμή «καυτές δηλώσεις» αλλά και με προβλήματα που υπήρχαν από την περασμένη σεζόν ανάμεσα σε κόουτς και διοίκηση και με καμμιά πλευρά να μη βάζει νερό στο κρασί της.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024