Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το όνομα του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, δόθηκε σε κτίριο του Δήμου Πόρου

Το όνομα του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, δόθηκε σε κτίριο του Δήμου Πόρου

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ υπήρξε καθηγητής ιατρός και ιδρυτής των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας και τιμήθηκε από τον Δήμο Πόρου.

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του κοινού η εκδήλωση ονοματοδοσίας του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Πόρου σε κτήριο «Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συνεργάτες και φίλοι του καθηγητή ιατρικής, χειρουργού, ανθρωπιστή και ιδρυτή των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ο οποίος απεβίωσε στις 18.2.2021, αναφέρθηκαν στην προσωπικότητά του, στο τεράστιο στίγμα που άφησε στην ανθρωπιστική ιατρική, καθώς και στην σχέση του με τον Πόρο.

Αναγνωρίζοντας την διαδρομή αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με την υπ’ αριθμ. 15/13.2.2023 ομόφωνη Απόφασή του, αποφάσισε την ονοματοδοσία του δημοτικού κτηρίου πολλαπλών χρήσεων σε κτήριο «Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ» και την διοργάνωση εκδήλωσης στην μνήμη του από τον Δήμο Πόρου, ο οποίος αποτελεί έτσι τον πρώτο φορέα που τιμά την μνήμη του σπουδαίου αυτού ανθρώπου.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης αναφέρθηκε στο πολύπαθο ιστορικό του κτηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά για την στέγαση γηροκομείου και, αφού παρέμεινε ανενεργό επί χρόνια, στεγάζει πλέον το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (στα προβλήματα του οποίου αναφέρθηκε αναλυτικά ο Δήμαρχος), το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τα δύο Νηπιαγωγεία του νησιού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Φυσιοθεραπευτήριο του Δήμου, αποτελώντας έτσι το πλέον ζωντανό κύτταρο κοινωνικών και εθελοντικών δράσεων στο νησί.

Πλήθος ομιλητών στην εκδήλωση της ονοματοδοσίας

Στο έργο και την προσφορά του Θ. Ρόζενμπεργκ αναφέρθηκαν με σύντομες ομιλίες τους ο καθηγητής χειρουργικής Ιωάννης Γκρινιάτσος, η βιοπαθολόγος και πρ. Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Ελλάδας Ηρώ Βαρσαμή, ο παιδίατρος και μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» Σολεϊμάν Μπαρζανί, ο παιδίατρος, εποπτεύων του μεταπτυχιακού προγράμματος «Παγκόσμια Υγεία-Ιατρική των Καταστροφών» και Γεν. Γραμματέας των «Γιατρών του Κόσμου» Ελλάδας Άγις Τερζίδης και ο Αντιστράτηγος ε.α. και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος Σταύρος Τσερπές.

Σημειώνεται ότι αρκετοί άλλοι συντελεστές δεν κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση του Δήμου Πόρου επειδή μετέβησαν εκτάκτως στην Θεσσαλία προκειμένου να συνδράμουν στις ανάγκες των κατοίκων της μετά τις πρόσφατες καταστροφές.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες της φιλολόγου-γλωσσολόγου Μάρως Μανιαδάκη-Πρεβελάκη η οποία αναφέρθηκε σε οικογενειακές αναμνήσεις από το Μεγάλο Νεώριο, καθώς και της συζύγου του Θ. Ρόζενμπεργκ, Βάσως, με την οποία και ολοκληρώθηκε το βασικό σκέλος της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση στο Δήμο Πόρου τελείωσε με την προβολή βίντεο που επιμελήθηκαν ο Ανδρέας Θωμόπουλος και η Ηρώ Βαρσαμή, με στιγμιότυπα από τη δράση του Θ. Ρόζενμπεργκ σε ανθρωπιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και σε μαθήματα του μεταπτυχιακού στο πεδίο, στην Ιφακάρα και στην Τανζανία.

Τέλος, μια σημαντική είδηση που προέκυψε ήταν η δέσμευση των Γιατρών του Κόσμου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» για την έμπρακτη στήριξη τους στο εξής στο Π.Π. Ιατρείο Πόρου με χορηγίες και διοργάνωση ιατρικών δράσεων.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024