Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατροί του Κόσμου: «Δεν μας νοιάζει» - Η νέα καμπάνια για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

Γιατροί του Κόσμου: «Δεν μας νοιάζει» – Η νέα καμπάνια για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

«Αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν μας νοιάζει. Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμά τους στη φροντίδα υγείας».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας, την Παρασκευή 7 Απριλίου, η ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» θέλει να αναδείξουν το ζήτημα της δυσκολίας στην πρόσβαση του συστήματος υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν μας νοιάζει», η ανθρωπιστική οργάνωση ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άνθρωποι χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, άστεγοι, εργαζόμενοι στο σεξ, χρήστες ναρκωτικών, άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ «που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης και αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση.

Το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

«Όλοι έχουν δικαίωμα στη φροντίδα υγείας. Αυτό που μας νοιάζει είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία» τονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου και θέτουν ως στόχο της ενημερωτικής εκστρατείας την κατάρριψη των στερεοτύπων που στιγματίζουν αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

«Αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν μας νοιάζει. Αν βρίσκεται εδώ ή εκεί μακριά, δεν μας νοιάζει. Αν του λένε ότι δίνει άσχημη εικόνα στη πόλη, δεν μας νοιάζει. Δεν μας νοιάζει η εμφάνισή τους, η θρησκεία ή η εθνικότητά τους. Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμά τους στη φροντίδα υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή της για την καμπάνια η οργάνωση, με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους αυτή την «ενίοτε ανησυχητική πραγματικότητα».

Μέσω της εκστρατείας των Γιατρών του Κόσμου τονίζεται πως η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Η προάσπιση και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, αποτελεί την κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024