Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στο Σουδάν: Πληροφορίες του ΟΗΕ για τουλάχιστον 13 ομαδικούς τάφους στο Νταρφούρ

Πόλεμος στο Σουδάν: Πληροφορίες του ΟΗΕ για τουλάχιστον 13 ομαδικούς τάφους στο Νταρφούρ

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες του ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στο Σουδάν όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς.

Η κοινή υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα (UNJHRO) έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες πως υπάρχουν τουλάχιστον 13 ομαδικοί τάφοι στην Ελ Τζενέινα, πόλη στην αχανή περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν, και στα περίχωρά της, τόνισε χθες ο απερχόμενος επιτετραμμένος του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, εκεί έχουν θαφτεί θύματα επιθέσεων των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) και αραβικών πολιτοφυλακών που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, είπε ο Φόλκερ Πέρτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης των συγκρούσεων

Η αποστολή του ΟΗΕ και άλλες υπηρεσίες του διεθνούς συναγερμού «συγκεντρώνουν στοιχεία για τις παραβιάσεις αυτές και υπενθυμίζουν πως, αν επαληθευτούν, αποτελούν εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε ο κ. Πέρτες, ο οποίος ενημέρωσε νωρίτερα το ΣΑ πως υπέβαλε την παραίτησή του.

Η βία που θεωρείται πως έχει εθνικά και φυλετικά κίνητρα στην Ελ Τζενέινα, στο Δυτικό Νταρφούρ, όχι μακριά από τα σύνορα με το Τσαντ, κλιμακώθηκε ραγδαία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος για την εξουσία ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς στο Σουδάν, στα μέσα Απριλίου.

Ο εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν έχει προκαλέσει νέο κύμα προσφύγων

Παραιτήθηκε ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός επιτετραμμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Σουδάν, ο Γερμανός διπλωμάτης Φόλκερ Πέρτες, «μαύρο πρόβατο» για τον σουδανικό στρατό που τον είχε ανακηρύξει persona non grata και απαιτούσε την αποπομπή του, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την παραίτησή του, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο γενίκευσης του εμφυλίου πολέμου στη ρημαγμένη χώρα.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024