Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Επέστρεψε στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου μετά το σκάνδαλο Qatargate

Εύα Καϊλή: Επέστρεψε στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου μετά το σκάνδαλο Qatargate

Πρώτη εμφάνιση μετά από μήνες απουσίας λόγω της φυλάκισής της

Την πρώτη της εμφάνιση στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε η Εύα Καϊλή λίγους μήνες μετά την απελευθέρωσή της, έπειτα από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εθεάθη την Τετάρτη (13/9) στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου να παρακολουθεί την ομιλία της εξόριστης Λευκορωσίδας ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια, η οποία κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον λαό της Λευκορωσίας στον αγώνα του για ελευθερία κόντρα στις «ορέξεις» του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το αίτημα της επιστροφής της είχε εγκριθεί από τον Ιούνιο

Η πρώτη εμφάνιση της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο μετά την απελευθέρωσή της

Σημειώνεται πως το αίτημα της Εύας Καϊλή να επιστρέψει στις διεργασίες του Ευρωκοινοβουλίου είχε εγκριθεί από τις αρχές Ιουνίου.

Η έφοδος στο σπίτι της στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της ευρωβουλευτού στην Αθήνα, με την παρουσία Βέλγων εισαγγελέων.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον Έλληνα συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, από το σπίτι κατασχέθηκαν αντικείμενα, τηλέφωνα και υπολογιστές.

«Είναι σε εξέλιξη επτά μήνες μία ανάκριση. Προφανώς δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία που είναι ικανά για την κατηγορία εις βάρος της κυρίας Καϊλή και ξαφνικά θυμήθηκαν ύστερα από επτά μήνες να ερευνήσουν το σπίτι της εδώ, το σπίτι της αδερφής της και μάθαμε ότι πήγαν και σε άλλα σπίτια, τα οποία δεν ξέρουμε ακόμη» είχε δηλώσει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αναφορικά με την επιστροφή της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα είχε πει πως: «δεν θέλει να έρθει ακόμη, δεν αισθάνεται ψυχολογικά έτοιμη. Θέλει να προχωρήσει η έρευνα να αναδειχθούν τα στοιχεία και να έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει τον φόβο να μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που την ψηφίζουν τόσα χρόνια».

Χωρίς βραχιολάκι

Σημειώνεται ότι στις 25 Μαΐου οι βελγικές Αρχές είχαν αποφασίσει ότι η Ελληνίδα πολιτικός μπορεί να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Η ευρωβουλευτής εκλήθη να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επίσης, καλούνταν να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιεί τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείπει τη βελγική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Τη Δευτέρα (26/6) η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η Εύα Καϊλή εθεάθη στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τη δύο ετών κόρη της.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024