Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε - «Είναι οι σωτήρες μας»

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε – «Είναι οι σωτήρες μας»

«Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα να φύγουμε.Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς», λέει η κα Θεοδωροπούλου,περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησε.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διάσωση ενός βρέφους από πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία, από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Στο συγκινητικό βίντεο, φαίνεται ο πυροσβέστης να κρατά στα χέρια του το μωρό, με τους συναδέλφους του να τον συμβουλεύουν να προσέχει.

Η μητέρα του περίμενει στη φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και δεν σταματά να  κλαίει από το άγχος και την αγωνία της.

«Ψυχούλα μου. Έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά», ακούγεται να λέει ο διασώστης και δίνει το μωρό στην μαμά του, που το φιλά ανακουφισμένη.

«Δεν έχουμε καμία βοήθεια»

Η κυρία Βάσω Θεοδωροπούλου, μιλώντας στο Live News, περιγράφει τις ώρες αγωνίας που έζησε με την οικογένειά της.

«Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο το νερό. Την Παρασκευή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είπαμε με τον σύζυγο να το παλέψουμε. Ξυπνήσαμε το Σάββατο και το νερό σχεδόν είχε φτάσει στον πρώτο όροφο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, κάλεσα την ΕΜΑΚ, ήρθαν αμέσως, πήραμε ότι προλάβαμε να πάρουμε και φύγαμε», λέει η μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε.

«Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα να φύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σωτήρες μας. Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς», προσθέτει συγκινημένη.

Το νερό στον οικισμό είναι στα 3,5 μέτρα και το σχολείο έχει καταστραφεί

Πλέον, η τετραμελής οικογένεια φιλοξενείται σε ένα φιλικό ζευγάρι, είναι ασφαλής και αναμένει να γυρίσει ξανά στο σπίτι της, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν τα σπίτια των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία Daniel θα είναι ξανά κατοικήσιμα.

Όπως καταγγέλλει η κα Θεοδωροπούλου, όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν καμία βοήθεια από τον Δήμο Λαρισαίων ενώ κάνει λόγο για ολιγωρία των Αρχών.

«Όλες αυτές τις μέρες στον οικισμό Εργατικές της Γιάννουλης το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Δεν έχουμε καμία βοήθεια από τον Δήμο ενώ υπάρχουν μηχανήματα και έχει σταλεί βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη. Μας λένε ότι περιμένουν εντολή για να γίνει άντληση των υδάτων. Το σχολείο έχει καταστραφεί, το νερό είναι στα 3,5 μέτρα. Εάν δεν μπουν μηχανήματα άντλησης, τα νερά αυτά δεν πρόκειται να φύγουν από μόνα τους», καταλήγει.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024