Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στο Μαρόκο: Βίντεο δείχνει την έκταση των καταστροφών

Σεισμός στο Μαρόκο: Βίντεο δείχνει την έκταση των καταστροφών

Βίντεο δείχνει την έκταση των καταστροφών που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος.

Ένα ερειπωμένο τοπίο συντριμμιών άφησε πίσω του ο φονικότερος σεισμός, των τελευταίων εξήντα ετών, που χτύπησε την προηγούμενη Παρασκευή το Μαρόκο. Ήδη ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ κοντά στους 3.000.

Ο εγκέλαδος των 7 ρίχτερ άφησε πίσω του ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ από την επόμενη κιόλας μέρα οι διασώστες δίνουν τιτάνια μάχη για την ανάσυρση αγνοουμένων.

Σοβαρά πλήγματα σε ιστορικής σημασίας κτήρια

Μεγάλα πλήγματα έχουν υποστεί ιστορικά σημεία της βορειοαφρικανικής χώρας. Ενδεικτική του μεγάλου εύρους της καταστροφής είναι η ανυπολόγιστη ζημιά που προκλήθηκε σε ένα ιστορικό τζαμί του 12ου αιώνα, το Tinmal Mosque.

Ακόμη, η ιστορική παλιά πόλη του Μαρακές έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, τόσο στα τείχη, όσο και στα κόκκινα κτήρια. Την ίδια στιγμή, η μικρή πόλη Μουλάι Μπραχίμ μοιάζει να έχει αφανιστεί με τα ερείπια να προκαλούν παγκόσμιο πόνο.

Αίμα στους πληγέντες έδωσε ο βασιλιάς Μοχάμεντ

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ του Μαρόκου επισκέφθηκε νοσοκομείο της τουριστικής πόλης Μαρακές, όπου συνάντησε επιζήσαντες του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε τη χώρα την Παρασκευή.

Ο 60χρονος μονάρχης επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μαρακές, «όπου ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών», προτού δώσει αίμα για τους σεισμόπληκτους, σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων.

Δείτε το βίντεο

Νέοι εθελοντές βοηθούν τους συμπολίτες τους

Οι νέοι του Μαρόκο συμμετέχουν όπως μπορούν στην προσπάθεια ανακούφισης της χώρας τους. Στο κέντρο νεολαίας του Taroudant, εθελοντές από όλη την πόλη και όχι μόνο, ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ακτιβιστές με ραγδαία αυξανόμενο αριθμό οπαδών συντονίζουν τώρα τη διανομή βοήθειας στις εκατοντάδες κοινότητες που στερούνται τα πιο βασικά είδη.

Γάλα, πάνες, μαρμελάδες και κλινοσκεπάσματα μεταφέρονται με ανθρώπινες αλυσίδες, φορτωμένα σε φορτηγά που προορίζονται για χωριά διάσπαρτα στα βουνά του Άτλαντα. Σε πολλές περιοχές, αυτή η προσπάθεια της βάσης φέρνει τις προμήθειες σε αυτούς που έχουν ανάγκη πιο γρήγορα από την επίσημη βοήθεια.

Τιτάνια μάχη δίνουν οι διασώστες για την ανάσυρση των αγνοουμένων

Υψηλό το μέγεθος της καταστροφής στο Μαρόκο

Ο ακριβής προορισμός κάθε αποστολής αποφασίζεται συχνά την τελευταία στιγμή και εξαρτάται από τη φύση των κλήσεων για βοήθεια που καταφθάνουν. Απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στα μέρη που πρόκειται να λάβουν ακόμη βοήθεια.

Τα ορεινά σπίτια που έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό μοιάζουν με άλλον πλανήτη. Οι βουνοκορφές εκτείνονται μακριά στο βάθος και τα φορτηγά των εθελοντών διανομέων σέρνονται και φουσκώνουν πάνω σε πορτοκαλί χωματόδρομους, περνώντας από ιλιγγιώδεις γκρεμούς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024