Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο πιο δύσκολος αγώνας του Τσάρου των αιθέρων

Ο πιο δύσκολος αγώνας του Τσάρου των αιθέρων

Ο Μπούμπκα δίνει ένα δύσκολο αγώνα για να παραμείνει και πάλι ψηλά στη συνείδηση και στην καρδιά των συμπατριωτών του.

Ανέκαθεν στα στάδια όλου του κόσμου ο Σεργκεί Μπούμπκα είχε συνηθίσει να είναι πάντα ψηλά. Όχι μόνο στο βάθρο σαρώνοντας τα χρυσά μετάλλια αλλά και στους αγώνες καθώς ήταν ο κορυφαίος επικοντιστής του κόσμου.

Θριάμβευσε σε εξι συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, είχε ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Σεούλ 1988) ενώ είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος επί κοντό 35 φορές (17 στον ανοικτό και 18 στον κλειστό στίβο), ενώ φυσικά ήταν ο πρώτος που πέρασε τα 6 μέτρα το 1994 και εκείνη τη χρονιά με καλύτερο ρεκόρ του τα 6.14μ.

Όμως τη συγκεκριμένη στιγμή ο 60χρονος Ουκρανός, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δίνει έναν πολύ πιο σύνθετο και δύσκολο αγώνα στην προσπάθειά του να παραμείνει και πάλι ψηλά στη συνείδηση και στην καρδιά των συμπατριωτών του.

Καθώς ένα ουκρανικό δημοσίευμα του Bihus.Info, αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του (επίσης παλαιός αθλητής) Βασίλι Μπούμπκα είναι οι κύριοι μέτοχοι εταιρίας καυσίμων που προμηθεύει καύσιμα (αξίας εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια) τους Ρώσους στην κατεχόμενη (από αυτους) Λαική Δημοκρατία του Ντόνετσκ απ΄τη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εμπορία καυσίμων είναι η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας (με την επωνυμία Mont Blanc και καταγεγραμμένη σε ρωσικό και ουκρανικό κρατικό μητρώο) με τους αδελφούς Μπούμπκα να φέρονται να πραγματοποιούν συμφωνίες και να πλειοδοτούν και σε ρωσικούς διαγωνισμούς ακόμη και μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Αποτέλεσμα να έχει ανοίξει έρευνα για τα δύο αδέλφια από την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών.

Ο Μπούμπκα δίνει ένα δύσκολο αγώνα για να παραμείνει και πάλι ψηλά στη συνείδηση και στην καρδιά των συμπατριωτών του

Ο βετεάνος τεράστιος Ουκρανός αθλητής πέρασε στην αντεπίθεση μέσω του καναλιού του στο youtube στο οποίο ανέβασε και σχετικό βίντεο όπου απευθύνεται στους συμπατριώτες του και όχι μόνο.

«Με γνωρίζετε εδώ και πολύ καιρό, γνωρίζετε την ιστορία μου, ξέρετε πόσο καιρό ασχολούμαι με τα ουκρανικά αθλήματα. Γεννήθηκα σε ουκρανικό έδαφος, εκπροσωπούσα πάντα την Ουκρανία με μεγάλη υπερηφάνεια σε όλο τον κόσμο. Πάντα πολεμούσα για την Ουκρανία, αλλά τώρα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία καταστροφής της φήμης μου. Όταν εγώ, όπως κάθε Ουκρανός, έκανα την επιλογή μου από την αρχή, να είμαι με την Ουκρανία και να κάνω ό,τι είναι δυνατόν στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Άλλωστε δεν έχω πάει στα κατεχόμενα από το 2014 και όχι μόνο δεν έχω επισκεφτεί τους συγγενείς μου από τότε αλλά δεν κατάφερα να παρευρεθώ ούτε καν στην κηδεία της μητέρας μου φέτος. Δεν έχω καμία σχέση με καμία επιχείρηση στα κατεχόμενα» δήλωσε ο Σεργκέι Μπούμπκα που εμφανίστηκε στο βίντεο φορώντας μπλουζάκι της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας.

«Η δουλειά μου είναι να υποστηρίζω τους Ουκρανούς αθλητές και τον ουκρανικό αθλητισμό στη διεθνή σκηνή. Κάνω τα πάντα ώστε η σημερινή γενιά Ουκρανών αθλητών να πραγματοποιήσει το ολυμπιακό της όνειρο – να εμφανιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι του χρόνου.

Σε όσους προσπαθούν να μαυρίσουν το όνομά μου, θα ήθελα να πω ότι το να αγωνίζομαι για την Ουκρανία στον αθλητισμό ήταν πάντα τιμή για μένα. Ο αγώνας για τα κρατικά συμφέροντα της χώρας μου είναι η ύψιστη τιμή για μένα» πρόσθεσε ο Ουκρανός επικοντιστής που ζει στο εξωτερικό και είχε δεχτεί κριτική επειδή δεν καταδίκασε τον πόλεμο από την πρώτη στιγμή.

Οι διαφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το Ντόνετσκ χρονολογούνται από τον Απρίλιο του 2014.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Μπούμπκα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας μετά από 17 χρόνια επικεφαλής ενώ δεν έβαλε εκ νέου υποψηφιότητα ούτε στη World Athletics (Διεθνή ομοσπονδία στίβου), αν και βοήθησε -στηρίζοντας τον αγώνα του- τον άλλο χρυσό ολυμπιονίκη στα 1.500 μέτρα, τον Βρετανό, Σεμπάστιαν Κόε, να επανεκλεγεί πρόεδρος για τρίτη και τελευταία θητεία.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024