Κακοκαιρία Daniel: Η κορύφωση και η σταδιακή υποχώρηση μέσα από δορυφορικούς χάρτες
Μέτρο σύγκρισης της κακοκαιρίας «Daniel» αποτελεί ο «Ιανός» που «χτύπησε» την χώρα τον Σεπτέμβριο του 2020
Άκρως αποκαλυπτική είναι η δορυφορική χαρτογράφηση της καταστροφικής πορείας της κακοκαιρίας Daniel στις πληγείσες περιοχές της χώρας μας.
Τις δορυφορικές εικόνες μάς τις εξασφάλισε το κέντρο Beyond του Αστεροσκοπείου Αθηνών και σε αυτές αποτυπώνεται η επέλαση του σφοδρού καιρικού φαινομένου από την κορύφωση μέχρι και τη σταδιακή υποχώρησή του.
Τα περισσότερα θύματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της συμβολής των ποταμών
Ξεκινώντας από τον χάρτη με την κακοκαιρία «Ιανός» που αποτελεί πλέον το μέτρο σύγκρισης, και προκάλεσε καταστροφές στην ίδια ακριβώς περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η κακοκαιρία Ιανός που έπληξε την ίδια περιοχή το 2020
Στις 06/09 με μπλε χρώμα φαίνεται η πρώτη επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel», που κατέκλυσε 118.700 στρέμματα.

Η πρώτη επέλαση του «Daniel» στις 6 Σεπτεμβρίου 2023
Την επόμενη ημέρα στις 07/09 με γαλάζιο χρώμα είναι η κορύφωση με δραματική αύξηση όπου η κατακλυσμένη περιοχή αυξήθηκε και ανήλθε σε 430.260 στρέμματα.

Η πορεία της κακοκαιρίας στις 7 Σεπτεμβρίου 2023
Στις 10/09 φαίνεται με σκούρο μπλε χρώμα ότι αρχίζει η υποχώρηση των υδάτων και η πλημμυρισμένη περιοχή είναι πλέον μειώνεται 321.658 στρέμματα ενώ στις 12/09 περαιτέρω συρρίκνωση στα 80.194 στρέμματα.

Αρχίζει η υποχώρηση της κακοκαιρίας

Περαιτέρω υποχώρηση του «Daniel»
Τέλος αποτυπώνεται αναλυτικά και το υδρογραφικό δίκτυο και προκύπτει πως τα περισσότερα θύματα του Daniel εντοπίστηκαν στην περιοχή της συμβολής των ποταμών , όπου το έδαφος λόγω γεωμορφολογίας είναι επίπεδο και διατηρεί στάσιμα νερά και είναι πλημμυρισμένο ως σήμερα. Η συντριπτική πλειονότητα των πλημμυρισμένων εκτάσεων είναι αγροτικές εκτάσεις σε ποσοστό 97,5%.

Τα περισσότερα θύματα εντοπίστηκαν στη συμβολή των ποταμών
Δείτε το σχετικό βίντεο:
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
- Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι των αγορών το 2025
- Apptronik: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ με «DeepMind» – Εκπαιδεύεται να κάνει… τα πάντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442