Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM – Δάφνη Μπεχτσή: Στόχος το Cinobo να γίνει συνώνυμο του ποιοτικού σινεμά στην Ευρώπη

OT FORUM – Δάφνη Μπεχτσή: Στόχος το Cinobo να γίνει συνώνυμο του ποιοτικού σινεμά στην Ευρώπη

Από τη μοριακή παρασιτολογία στη δημιουργία της ελληνικής streaming πλατφόρμας ποιοτικού σινεμά

Για το πώς εμπνεύστηκε τη δημιουργία μιας ελληνικής streaming πλατφόρμας ποιοτικού σινεμά μίλησε μεταξύ άλλων, κατά την παρουσία της στο OT Forum που διεξάγεται με αφορμή την 87η ΔΕΘ, η Δάφνη Μπεχτσή, CEO του Cinobo.

Η ίδια διηγήθηκε ότι έχει μεγαλώσει μέσα σε βίντεο κλαμπ καθώς η οικογένειά της ασχολούνταν με τον κινηματογράφο, ενώ κάθε κυριακάτικη έξοδος ήταν στο σινεμά. «Ήταν κάτι παραπάνω από ένα χόμπι, ήταν ένα μέρος της ζωής μου», εξήγησε.

«Ήμουν στη Γλασκώβη και έκανα έρευνα ως βιολόγος στη μοριακή παρασιτολογία. Το περιβάλλον ήταν ωραίο και οι συνθήκες καλές, όμως κάτι μου έλειπε», σημείωσε, εξηγώντας ότι επισκεπτόταν φεστιβάλ και παρακολουθούσε ταινίες που μετά δεν μπορούσε να βρει κανείς πουθενά.

Έτσι η ιδέα για το Cinobo προέκυψε το 2018, όταν η Δάφνη Μπεχτσή – σε ηλικία 26 ετών, τότε – ήξερε ότι είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή καριέρας.

Οι δυσκολίες, η υλοποίηση και οι προοπτικές

Αναφορικά με τις δυσκολίες που συνάντησε στα πρώτα βήματα, ανέφερε ότι «αν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει να δημιουργείς βρίσκονται λύσεις. Δεν ήταν εύκολο, αλλά βήμα – βήμα τα καταφέραμε.»

Από την ιδέα ως την υλοποίηση μεσολάβησε 1,5 χρόνος, σημείωσε ακόμα η CEO του Cinobo, προσθέτοντας ότι ο πατέρας της ήταν και μέντοράς της, καθώς γνώριζε από επιχειρήσεις.

Τόνισε ότι η πλατφόρμα δεν περιλαμβάνει μόνο «δύσκολες» αλλά και πολλές ευχάριστες ταινίες, ενώ εξήγησε ότι το Cinobo είναι «σαν ένα παιδί», και απαιτεί δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Σήμερα η πλατφόρμα «τρέχει» σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη χρέωση να ανέρχεται στα 8,99 ευρώ μηνιαίως μετά από 14ήμερη δοκιμαστική συνδρομή, που περιλαμβάνει και δωρεάν εισιτήριο για κινηματογράφο.

Αναφορικά με τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης, η κα Μπεχτσή σημείωσε ότι φέτος η πλατφόρμα θα λανσάρει την ετήσια συνδρομή ενώ απώτερος στόχος είναι το Cinobo να καταστεί συνώνυμο του ποιοτικού σινεμά στην Ευρώπη, καθώς και η είσοδος στην παραγωγή ταινιών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Ελλάδα μια γυναίκα 26 ετών «ήταν λίγο ιδιαίτερο», όμως έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την οικογένειά της και τους 12 angel investors.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024