Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάνααν: Η πιο σημαντική «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Κάνααν: Η πιο σημαντική «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Ο Αϊζάια Κάνααν αναμένεται να αποτελέσει παίκτη-κλειδί στη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό, αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες σε σχέση με πέρυσι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο μπάσκετ έχει ξεκινήσει, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του και πλέον περιμένει την τελευταία προσθήκη που είναι ένας παίκτης με έφεση στο σκορ. Ξέχωρα από τη μεταγραφή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν και τον Αϊζάια Κάνααν.

Όποιος κι αν είναι ο παίκτης που θα αποκτηθεί, ο Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να έχει αυξημένες ευθύνες.

Η περσινή σεζόν ήταν περίεργη για τον πρώην παίκτη της Γαλατάσαραϊ και της Ούνικς Καζάν.

Όμως πλέον έχει όλα τα φόντα για να δείξει ακόμα περισσότερο τι αξίζει και πως μπορεί να κάνει μεγάλες εμφανίσεις στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο Κάνααν θα έχει ηγετικό ρόλο στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν

Η περσινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Κάνααν. Τα «σκαμπανεβάσματα» ήταν πολλά στην απόδοσή του. Ο ρόλος που είχε στον Ολυμπιακό δεν είχε καμία σχέση με αυτά που είχε συνηθίσει τις προηγούμενες σεζόν. Κινούνταν κυρίως χωρίς την μπάλα και δεν την είχε αρκετή ώρα στα χέρια του, λόγω του τρόπου παιχνιδιού που είχε επιλέξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πέραν ορισμένων εκλάμψεων ο Αμερικανός άρχισε να παίρνει… μπρος από τα πλέι οφ της Euroleague. Έκανε κάποια πολύ καλά ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όμως στη συνέχεια έμεινε εκτός των πλέι οφ της Basket League. Οι αγώνες του όμως απέναντι στους Τούρκους ήταν εξαιρετικοί καθώς πέραν των επιθετικών του κινήσεων έδειξε τρομερή ενέργεια στην άμυνα έχοντας κομβικό ρόλο στην πρόκριση στο Final 4.

Τα πλέι οφ της Basket League είχαν ξεκινήσει και ο Κάνααν δεν είχε ρυθμό. Ωστόσο αυτό τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Οι εμφανίσεις του στη Λιθουανία απέναντι στη Μονακό στον ημιτελικό και ειδικά με τη Ρεάλ στον τελικό ήταν το επιστέγασμα. Έτσι έπεισε τον Μπαρτζώκα πως αξίζει την ευκαιρία για τη δεύτερη σεζόν, με τον Ολυμπιακό να ενεργοποιεί την οψιόν του.

Έτοιμος να δείξει ποιος πραγματικά είναι

Το Final 4 ίσως ήταν μια πρώτη γεύση για του τι μπορεί να ακολουθήσει τη νέα σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να προσαρμόσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους στα νέα δεδομένα και έτσι ο Κάνααν μπορεί να βρει έναν ρόλο πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του. Η ομάδα του Πειραιά έχει ανάγκη από σκορ και ο Αμερικανός μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις σε αυτόν τον τομέα, αφού αυτή την στιγμή είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ του ρόστερ, μαζί με τον Άλεκ Πίτερς.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δούλεψε πολύ στο παιχνίδι του, κάτι που φρόντιζε να δείχνει και μέσω των σόσιαλ μίντια. Αφού περνούσε ένα μεγάλο μέρος της μέρας του στο γυμναστήριο, είτε κάνοντας ασκήσει, είτε παίζοντας στο γήπεδο. Δείχνοντας πανέτοιμος να συστηθεί ξανά στο «ερυθρόλευκο» κοινό και να πάρει ένα μεγάλο μέρος του επιθετικού φορτίου στους ώμους του.

Ο Κάνααν έχει δείξει πως του αρέσει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό και θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Κάτι που φάνηκε και πέρσι που έδινε το παρών σε όλα τα ματς των πλέι οφ, ενώ θα μπορούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και να περιμένει απλά τις διακοπές. Συν φυσικά και την εξαιρετική του παρουσία σχεδόν σε όλους αγώνες με υψηλό βαθμό απαιτήσεων, όπως τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα πλέι οφ της Euroleague και το Final 4. Aναμένουμε λοιπόν την επιστροφή του… εξολοθρευτή που σίγουρα θέλει να δώσει πολλές απαντήσεις.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024