Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Μαυραγοριτισμός» με κρατική σφραγίδα το πλαφόν στην τιμή του νερού στη Θεσσαλία

ΚΚΕ: «Μαυραγοριτισμός» με κρατική σφραγίδα το πλαφόν στην τιμή του νερού στη Θεσσαλία

Το ΚΚΕ σημειώνει πως μια οικογένεια καλείται να επωμιστεί ένα πολύ μεγάλο κόστος καθημερινά, τη στιγμή που οι επιστήμονες τονίζουν την σημασία της πρόσβασης σε καθαρό νερό

Τον καθορισμό πλαφόν στην τιμή του νερού στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel σχολιάζει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «μαυραγοριτισμό με κρατική σφραγίδα».

«Μεγάλο κόστος για τις οικογένειες»

Όπως αναφέρει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του, «τη στιγμή που οι ανάγκες των πληγέντων σε εμφιαλωμένο καθαρό νερό είναι τεράστιες, ακόμα και για την προσωπική τους υγιεινή, η κυβέρνηση, αντί να τους το εξασφαλίσει δωρεάν, νομιμοποιεί ουσιαστικά τον ‘μαυραγοριτισμό’ με κρατική σφραγίδα, καθορίζοντας πλαφόν στα 2,5 ευρώ ανά εξάδα».

Και τονίζει πως, με αυτές τις τιμές, μια οικογένεια καλείται να επωμιστεί ένα πολύ μεγάλο κόστος σε καθημερινή βάση «και μάλιστα τη στιγμή που όλοι οι επιστήμονες τονίζουν την πρωταρχική σημασία της πρόσβασης σε καθαρό νερό για την αποφυγή διάδοσης ασθενειών στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».

Πλαφόν στην τιμή του εμφιαλωμένου

Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε ο καθορισμός ανώτατης τιμής πώλησης (πλαφόν) στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, με στόχο – σύμφωνα με την κυβέρνηση – την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας.

Μάλιστα, στη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προβλέπονται βαριά πρόστιμα για παραβίαση του πλαφόν στο νερό και, συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο που ισούται με τουλάχιστον το τετραπλάσιο του οφέλους, το οποίο προκύπτει από την διαφορά της τιμής πώλησης με την ανώτατη τιμή πώλησης επί του συνόλου των αποθεμάτων νερού, πωληθέντων και μη, της επιχείρησης.

Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ και μεγαλύτερο του 1.000.000 ευρώ.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024