Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Καμιά κρατική αρχή δεν μιλάει για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

ΚΚΕ: Καμιά κρατική αρχή δεν μιλάει για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

«Άνθρωποι, πρόσφυγες και πλημμυροπαθείς, αντιμετωπίζονται σαν απλοί αριθμοί, με κριτήριο το αν ταιριάζουν ή όχι στην εκάστοτε χωρητικότητα των δομών – φυλακών», σημειώνει το ΚΚΕ.

Για την τύχη των μεταναστών και των προσφύγων μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel διερωτάται το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι καμία κρατική αρχή δεν έχει αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που επικαλείται μαρτυρίες, οκτώ μετανάστες εργάτες γης αγνοούνται μετά τις πλημμύρες.

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αναζήτηση των αγνοούμενων μεταναστών και προσφύγων εργατών γης»

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πολύ σημαντική πλευρά της τραγωδίας στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία είναι η τύχη των μεταναστών και προσφύγων εργατών γης, που δουλεύουν στα χωράφια και την κτηνοτροφία, πολλοί ‘χωρίς χαρτιά’, και βρέθηκαν κι αυτοί αντιμέτωποι με την καταστροφή. Κανένα μέσο και καμία κρατική αρχή δεν μιλάει γι’ αυτούς, εάν έχει γίνει η σχετική καταγραφή, εάν αγνοούνται, εάν αναζητούνται, πώς προστατεύονται όσοι διασώθηκαν».

Για την εκκένωση της δομής προσφύγων

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Ταυτόχρονα, η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την εκκένωση της δομής προσφύγων στο πλημμυρισμένο Κουτσόχερο από τους ξεριζωμένους, προκειμένου να φιλοξενηθούν πλημμυροπαθείς, όπως και το διαφαινόμενο άνοιγμα των κλειστών σήμερα δομών σε Βόλο και Θερμοπύλες για τον ίδιο σκοπό, είναι απαράδεκτη. Κάπως έτσι, διαμορφώνεται μία νέα ‘χρησιμότητα’ για τις δομές της ντροπής, για τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες ξεριζωμένοι.

Πρόκειται για κυνισμό, αφού άνθρωποι, πρόσφυγες και πλημμυροπαθείς, αντιμετωπίζονται σαν απλοί αριθμοί, με κριτήριο το αν ‘ταιριάζουν’ ή όχι στην εκάστοτε χωρητικότητα των δομών – φυλακών. Οι μεν πρόσφυγες θα μεταφερθούν και θα στοιβαχθούν σε άλλες δομές, ήδη επιβαρυμένες, μακρυά από τον τόπο όπου πολλοί είχαν βρει δουλειά. Οι δε πλημμυροπαθείς θα κληθούν να αποδεχθούν την ‘προσωρινή λύση’ (που συνήθως πάντα κρατάει χρόνια) της διαμονής σε κοντέινερς στρατοπέδων, χωρίς ταυτόχρονο σχεδιασμό για την υγειονομική τους περίθαλψη, την ουσιαστική στήριξή τους και την αποκατάσταση των ζημιών. Ντροπή!».

«Κυνισμός»

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι: «Πρόκειται για κυνισμό, αφού άνθρωποι, πρόσφυγες και πλημμυροπαθείς, αντιμετωπίζονται σαν απλοί αριθμοί, με κριτήριο το αν ‘ταιριάζουν’ ή όχι στην εκάστοτε χωρητικότητα των δομών – φυλακών. Οι μεν πρόσφυγες θα μεταφερθούν και θα στοιβαχθούν σε άλλες δομές, ήδη επιβαρυμένες, μακρυά από τον τόπο όπου πολλοί είχαν βρει δουλειά. Οι δε πλημμυροπαθείς θα κληθούν να αποδεχθούν την ‘προσωρινή λύση’ (που συνήθως πάντα κρατάει χρόνια) της διαμονής σε κοντέινερς στρατοπέδων, χωρίς ταυτόχρονο σχεδιασμό για την υγειονομική τους περίθαλψη, την ουσιαστική στήριξή τους και την αποκατάσταση των ζημιών. Ντροπή!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αναζήτηση των αγνοούμενων μεταναστών και προσφύγων εργατών γης, πολλοί από τους οποίους δούλευαν ‘χωρίς χαρτιά’ στα χωράφια και στην κτηνοτροφία, για την προστασία όσων διασώθηκαν. Να λάβει άμεσα μέτρα για την στέγαση των πληγέντων σε ξενοδοχεία, καταλύματα, διαμερίσματα κ.λπ. για όσο χρειαστεί, με κάλυψη των χρημάτων από το κράτος. Να εξασφαλισθεί η πλήρης διατροφή και υγειονομική περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειάζονται».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024