Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρεις ενστάσεις εκλογέων κατά των «Σπαρτιατών» - Πότε θα συζητηθούν

Τρεις ενστάσεις εκλογέων κατά των «Σπαρτιατών» – Πότε θα συζητηθούν

Μία από τις ενστάσεις αφορά στη χρήση και διατήρηση του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών

Tρεις ενστάσεις κατά του κόμματος των Σπαρτιατών έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο), οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από εκλογείς κατά του βουλευτή Β’ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης που αφορά στην ανακήρυξη των βουλευτών του κόμματος.

Ένσταση και κατά της χρήσης του εμβλήματος

Η δεύτερη ένσταση στρέφεται κατά του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, και δύο βουλευτών του κόμματος στο Νότιο Τομέα και την Β. Θεσσαλονίκης.

Η τρίτη ένσταση στρέφεται κατά της χρήσης και διατήρησης του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών.

Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει τους επόμενους μήνες υπό την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είναι και η αρχαιότερη πρόεδρος των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων (Άρειος Πάγος, ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο), μέλη των οποίων μετέχουν στη σύνθεση του Εκλογοδικείου.

ΠΑΣΟΚ: Να ανασταλεί η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ, μετά το αλαλούλ που είχε προκύψει στους κόλπους του κόμματος, με τις αποχωρήσεις βουλευτών και τις καταγγελίες Στίγκα περί εκβιασμών και «greek mafia» – όλοι τα πήραν πίσω… όλα, στη συνέχεια –  κάνοντας λόγο για «ένα ‘κόμμα’ με δανεικές ψήφους, ένα πολιτικό ‘αρχηγός’ χωρίς βουλευτές και καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου», είχε καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουν τα δέοντα, ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών.

«Από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, και συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές  πράξεις».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024