Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπέος εναντίον Αγαπηδάκη για την ποιότητα του νερού στον Βόλο: «Ακούω αηδίες»

Μπέος εναντίον Αγαπηδάκη για την ποιότητα του νερού στον Βόλο: «Ακούω αηδίες»

«Προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες» είπε ο δήμαρχος Βόλου για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, σχετικά με την επικινδυνότητα του νερού στην περιοχή.

Επίθεση κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τις δηλώσεις της για την υδροδότηση στον Βόλο στις οποίες υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή το νερό του δικτύου ύδρευσης δεν είναι κατάλληλο για τις περισσότερες χρήσεις.

«Βγήκε η Υφυπουργός κ. Αγαπηδάκη και είπε κάποια πράγματα για τον Βόλο. Για αγάπες καλή είναι. Σε ό,τι αφορά τον Βόλο να μην προτρέχει. Κάθεται σε ένα γραφείο και λέει ότι της κατέβει στο μυαλό και προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες. Το τηλέφωνο μου είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Να μην κάνει δηλώσεις χωρίς νόημα…» είπε ο δήμαρχος Βόλου κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

«Τρελαίνομαι όταν ακούγονται αηδίες από ανθρώπους που έχουν θέση ευθύνης. Να αφήσει τους λαϊκισμούς. Ήρθε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός. Από πού ενημερώνεται η κ. Αγαπηδάκη. Aγάπησε με, κυρία Αγαπηδάκη. Πήραμε δείγμα από επτά διαφορετικά σημεία. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σύντομα. Το νερό χλωριώνεται, αλλά δεν είναι πόσιμο. Το είπε σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ. Προτεραιότητα μας είναι το νερό και το ρεύμα» είπε.

«Εμφιαλωμένο νερό όπου έχουν ανάγκη, μην γίνεται εκμετάλλευση. Τα σουπερμάρκετ έχουν πληθώρα νερού»

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σήμερα στις 8 το πρωί στάλθηκε δείγμα από επτά σημεία της πόλης στο Χημείου του κράτους προς ανάλυση και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε 48ώρες.

Οι δηλώσεις αυτές δημιούργησαν μια σειρά από ερωτήματα, καθώς αρκετοί κάτοικοι δεν ξέρουν τι να κάνουν όσο δεν υπάρχουν χημικές αναλύσεις για το νερό. Ειδικότερα, αναρωτιούνται εάν μπορούν να πλυθούν με αυτό το νερό με δεδομένο ότι ο δήμαρχος επιμένει ότι μπορεί κάποιος να πλυθεί, ενώ η αρμόδια υφυπουργός υποστηρίζει πώς όχι κ.

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός, ανέφερε το πρωί της Δευτέρας σε δηλώσεις της ότι «στον Βόλο έχει ανακοινώσει και η τοπική αυτοδιοίκηση εκεί ότι το νερό δεν είναι για να το πιουν οι άνθρωποι, ούτε να πλύνουν το πρόσωπό τους. Το νερό αυτό είναι κατάλληλο για να κάνουν εργασίες. Μπορούν να πλύνουν ας πούμε κομμάτια στο σπίτι τους, να τα χρησιμοποιήσουν για τέτοιες εργασίες και τα λοιπά. Για να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι θα πρέπει να το βράζουν στους 100 βαθμούς τρία λεπτά, να το αφήσουν να κρυώσει και μετά».

Περιορισμός στις διανομές δωρεάν εμφιαλωμένων νερών

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε ότι οι διανομές δωρεάν εμφιαλωμένων «κόβονται» και θα γίνονται μόνο όπου υπάρχει ανάγκη, γιατί το νερό έχει έρθει και τα σούπερ μάρκερ έχουν προμηθευτεί.

«Με πήρε η Γιάννα Αγγελοπούλου, για να στείλει νερό και τροφή. Το πήρα πάνω μου και της είπα ότι ο Βόλος σιγά-σιγά στέκεται στα πόδια του και ότι έφυγε η φορτούνα. Δεν χρειαζόμαστε ούτε νερό, ούτε τροφή, τα χρειάζονται περισσότερο οι κάτοικοι της Καρδίτσας και της Λάρισας. Θα συνεχίζω να είμαι δίπλα στους πολίτες. Από αύριο το πρωί ξεκινά ο καθαρισμός της πόλης. Ξεκινάμε από Νεάπολη και Παλιό Λιμεναρχείο και «κλείνουμε» προς τα μέσα. Ένας φίλος μου επιχειρηματίας θα μου στείλει ένα μηχάνημα από τη Γερμανία που αντλεί τη λάσπη από τα υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων» συμπλήρωσε ο κ. Μπέος.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024