Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάολο Τζεντιλόνι: Περιορισμένα τα χρήματα για τη βοήθεια στην Ελλάδα φέτος

Πάολο Τζεντιλόνι: Περιορισμένα τα χρήματα για τη βοήθεια στην Ελλάδα φέτος

Ο Πάολο Τζεντιλόνι ξεκαθάρισε ότι η βοήθεια για την Ελλάδα θα είναι περιορισμένη φέτος, ενώ του χρόνου θα είναι πιο ουσιαστική, εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη με την πρόεδρο ντερ Λάιεν.

Άσχημα είναι τα νέα για την Ελλάδα, καθώς ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα, Πάολο Τζεντιλόνι παραδέχθηκε ότι τα χρήματα για βοήθεια μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα είναι περιορισμένα.

Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με ποιο τρόπο και πόσο σύντομα θα μπορούσε να λάβει μορφή η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα, εν όψει της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζεντιλόνι, τα κράτη-μέλη που επλήγησαν από φυσική καταστροφή, εντός τριών μηνών καλούνται να αναφέρουν το ύψος της εκτιμώμενης οικονομικής ζημιάς.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει να στηρίξει μέσω αυτού του έκτακτου ταμείου υποστήριξης, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση», είπε ο επίτροπος Οικονομίας. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι φωτιές και πλημμύρες – «φαινόμενα τα οποία δυστυχώς μαρτυρούν την ακραία καιρική κρίση που αντιμετωπίζουμε».

Σχετικά με το πόσο σύντομα θα φτάσει η χρηματοοικονομική βοήθεια της ΕΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.

Σε άλλο μήκος κύματος ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Για το ίδιο θέμα ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι φονικές πλημμύρες «είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό διακύβευμα και ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί, αρχής γενομένης από τη σημαντική επίσκεψη του πρωθυπουργού αύριο στο Στρασβούργο και τη συνάντησή του με την πρόεδρο της φον ντερ Λάιεν», ενώ διέψευσε ότι είναι λίγα τα χρήματα για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση «τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα» από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι «μιλάμε σε μια συγκυρία ευνοϊκή, γιατί ποτέ στα 42 χρόνια της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ποτέ δεν είχαμε τόσους πόρους, κοινοτικούς πόρους στη διάθεσή μας έχουμε 35 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 35 δισεκατομμύρια ευρώ από τον κανονικό προϋπολογισμό από το ΕΣΠΑ».

Οι σχετικές δηλώσεις

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024