Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Στα Χανιά συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Κακοκαιρία Daniel: Στα Χανιά συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει τουλάχιστον 12 θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας, προχωρούν από αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δράση αφορά είδη πρώτης ανάγκης και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο δημοτικό γήπεδο Περιβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel έχουν φτάσει τους 12, ενώ 5 είναι επισήμως οι αγνοούμενοι. Χωριά, χωράφια, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν βουλιάξει κάτω από τα νερά και τη λάσπη με τις εικόνες να θυμίζουν Aποκάλυψη.

«Είναι καθήκον όλων μας»

Όπως επισημαίνει σε γραπτή δήλωση της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, «σε τέτοιες συνθήκες καταστροφής όπου ο καθένας θα ένιωθε αβοήθητος, είναι καθήκον όλων μας να συνεισφέρουμε στους συμπολίτες μας μέσω της αλληλεγγύης στο μέτρο που μας επιτρέπεται, ευελπιστώντας για την ανταπόκριση όσων το επιθυμούν και με όποιον τρόπο μπορούν».

Ανάλογη δράση ανακοίνωσε και ο Δήμος Αποκορώνου με την παράδοση των ειδών να γίνεται στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες και στα Δημοτικά καταστήματα Βάμου, Καλυβών, Καβρού και Ασή Γωνιάς από αύριο έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχώρησε και η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ στο πλαίσιο του 49ου φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024