Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Ξανά στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Κακοκαιρία Daniel: Ξανά στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Στόχος ο συντονισμός για την ταχεία δρομολόγηση αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν κρίσιμες υποδομές. 

Στη Λάρισα θα βρεθεί εκ νέου το απόγευμα της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις 19.00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, από την κακοκαιρία Daniel.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν, όπως μεταδίδεται, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε τρεις ημέρες στην περιοχή έχει στόχο μια προσωπική επιτόπια αυτοψία.

Στόχος είναι επίσης ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων, ώστε να τρέξουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την ανακούφιση των πολιτών και την ταχεία δρομολόγηση αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν κρίσιμες υποδομές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες και σήμερα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμηθούν και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ενώ έχει ήδη ζητήσει πρόσθετη στήριξης της Ε.Ε. από την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και αναζητά τη λήψη δανείου με ευνοϊκούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Από την προηγούμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλία

Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον Έβρο και θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, όπου θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Πελαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

«Δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δε θα μείνει κανένας αβοήθητος»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, γνωστοποίησε μέσω της ΕΡΤ, ότι τα μέτρα στήριξης, θα ανακοινωθούν άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο 24ωρο.

«Οπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δε θα μείνει κανένας αβοήθητος, άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί».

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024