Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στο Μαρόκο: Σκάβουν ομαδικούς τάφους για τα θύματα - Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

Σεισμός στο Μαρόκο: Σκάβουν ομαδικούς τάφους για τα θύματα – Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών

Πάνω από 2.000 είναι τα θύματα μετά τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο. Άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, με τους διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο.

Πάνω από 2.000 είναι οι νεκροί λόγω του ισχυρού σεισμού στο Μαρόκο, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει διαρκώς. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο έτσι ώστε να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Η κυβέρνηση της χώρας της βόρειας Αφρικής έχει κηρύξει εθνικό πένθος μετά την τραγωδία. Οι πολίτες διαμαρτύρονται τόσο μέσω των social media, όσο και με δηλώσεις σε ΜΜΕ ότι η βοήθεια δεν επαρκεί.

Σκάβουν ομαδικούς τάφους – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σε χωριά γύρω από το Μαρακές οι ώρες είναι δραματικές. Μάλιστα, πολίτες έχουν ξεκινήσει να σκάβουν ομαδικούς τάφους, αποχαιρετώντας πρόχειρα τους δικούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή της τους εξαιτίας των φονικών Ρίχτερ.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μετασεισμοί, προκαλώντας πανικό στους πολίτες, αλλά και νέες ζημιές στα ήδη χτυπημένα από τον κύριο σεισμό κτίρια.

Σύμφωνα, πάντως, με τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αμπντελμαλέκ Εσααντί, Μοχάμεντ Μπιν Μακλούφ, οι δυνατοί μετασεισμοί, όπως αυτός των 4,5 Ρίχτερ που έγινε νωρίτερα την Κυριακή, είναι ένα θετικό σημάδι.

«Όταν οι μετασεισμοί είναι σχετικά δυνατοί, αυτό σημαίνει ότι η σεισμική δραστηριότητα χαλαρώνει στη συγκεκριμένη περιοχή», είπε στο Al Jazeera.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι ο μεγάλος αριθμός των νεκρών οφείλεται στη χαμηλή ποιότητα των υποδομών, αλλά και στην ώρα που έγινε οι σεισμός αφού έπιασε τους ανθρώπους στον ύπνο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024