Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στο Μαρόκο: «Ισχυρή δόνηση με μεγάλη διάρκεια» περιγράφει Έλληνας

Σεισμός στο Μαρόκο: «Ισχυρή δόνηση με μεγάλη διάρκεια» περιγράφει Έλληνας

Είκοσι Έλληνες συμμετείχαν σε συνέδριο της UNESCO στο Μαρακές

Τρομακτικές στιγμές έζησαν είκοσι Έλληνες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε την νύχτα της Παρασκευής στο Μαρόκο και κόστισε την ζωή σε πάνω από 820 άτομα. 

«Είμαστε όλοι καλά», ανέφερε στην ΕΡΤ, ο Χαράλαμπος Φασουλάς, Γεωλόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, ο οποίος βρισκόταν στο Μαρόκο την ώρα του σεισμού των 7 Ρίχτερ. «Η δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή και μεγάλη σε διάρκεια», περιγράφει ο ‘Ελληνας μεταφέροντας σκηνές από το χάος και τις καταστροφές στο Μαρακές.

«Στο σύνολο τους είναι καλά στην υγεία τους»

Τι ανέφερε ο κ. Ζούρος

Για τις στιγμές που έζησαν οι είκοσι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο έκανε λόγο και ο καθηγητής Νίκος Ζούρος. «Στο σύνολο τους είναι καλά στην υγεία τους» ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου των Γεωπάρκων και διευθυντής του Μουσείου απολιθωμένου δάσους Λέσβου, το οποίο εκπροσωπείται στο Μαρόκο με πέντε ειδικούς επιστήμονες.

Οι είκοσι Έλληνες συμμετέχοντες βρέθηκαν στο Μαρακές για το συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO στο οποίο συμμετέχουν 1500 σύνεδροι από 50 χώρες και σήμερα Σάββατο ήταν η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.

«Όλη τη νύχτα προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους» λέει ο κ. Ζούρος, ενώ πρόσθεσε ότι «την ώρα του σεισμού οι σύνεδροι συμμετείχαν σε επίσημο δείπνο στο ισόγειο νεόδμητης οικοδομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μαρακές. Πραγματικά νιώσαμε τον σεισμό με ιδιαίτερη ένταση. Η αίσθηση του σεισμού ήταν τρομακτική».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024