Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα - Τα κέρδη τους, οι ζωές μας»: Πορεία στη Θεσσαλονίκη

«Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα – Τα κέρδη τους, οι ζωές μας»: Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στη σκιά της καταστροφής από της πλημμύρες και της δολοφονίας του Αντώνη, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, παρά την αναβολή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, παρά την αναβολή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη 87η ΔΕΘ, για να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό, την ακρίβεια, και να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε πλημμύρες και πυρκαγιές.

Συνθήματα ακούστηκαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, για το ναυάγιο στην Πύλο, την τραγωδία των Τεμπών αλλά τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο Blue Horizon.

Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, αντιεξουσιαστές και φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, 8ημερη εργασία, μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ και ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Εργασία και Πρόοδος με Διάρκεια και Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Κατακτήσεις μας» με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, υγειονομικών, διανομέων κ.ά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών και αγροτικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων κ.ά. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».


Διαμαρτυρία από συγγενείς θυμάτων των Τεμπών – «Δεν ξεχνώ – 57 ψυχές ζητούν δικαίωση»

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

«Μετά από 6 μήνες δε συγκινείται κανείς. Δεν έχει παραιτηθεί κανείς από αυτούς που ευθύνονται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος τόνισε πως οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος εξακολουθούν να ζητούν να αποδοθούν επιτέλους οι πολιτικές ευθύνες.

 «Αστακός» η Θεσσαλονίκη

Δρακόντεια είναι τα μέτρα τα οποία έλαβε η Αστυνομία για τις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. 3.500 αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους της πόλης.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. «επιστράτευσε» και drone το οποίο πραγματοποιούσε περιπολίες από το απόγευμα της Παρασκευής.

Επιπλέον όπως κάθε χρόνο, σε ετοιμότητα βρίσκονταν «Αίαντες» της Αστυνομίας και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της ομάδας «ΔΙΑΣ», «ΔΡΑΣΗ» και «Ζ», ενώ σε επιφυλακή ήταν οι αστυνομικοί της Τροχαίας και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024