Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για τις φωτιές: Δεν είμαστε θεατές στο έγκλημα

Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για τις φωτιές: Δεν είμαστε θεατές στο έγκλημα

Ο Δημήτρξης Κουτσούμπας διεμήνυσε πως «δεν είμαστε άβουλοι θεατές σε αυτό το έγκλημα που συντελείται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή, ενάντια στον δασικό πλούτο, το περιβάλλον, το βιος των συνανθρώπων μας»

Στο λαϊκό συλλαλητήριο για τις καταστροφικές πυρκαγιές, που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, συμμετέχει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ‘Ως εδώ! Φτάνει πια!’. Δεν θα γίνουμε και δεν είμαστε απλοί θεατές, άβουλοι θεατές σε αυτό το έγκλημα που συντελείται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή, ενάντια στον δασικό πλούτο, το περιβάλλον, το βιος των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Και υπογράμμισε πως «μόνο ο λαός σώζει τον λαό, γι’ αυτό οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε, τους ανατρέπουμε».

«Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά, όχι για αεροπλάνα πολεμικά»

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ως υπεύθυνη για τη νέα καταστροφή την «εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού».

«Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αεροπλάνα πολεμικά», είναι ένα από τα βασικά συνθύματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι επιλέγει να δίνει χρήματα για νατοϊκούς εξοπλισμούς και να μην χρηματοδοτεί με τα απαραίτητα κονδύλια την Πυροσβεστική και τις Δασικές Υπηρεσίες, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή κάποιου άλλου φυσικού φαινομένου.

Με συνθήματα «Φωτιές – πλημμύρες – καταστροφές», «Η προστασία μας δεν παίρνει αναβολές, «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», «Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές», οι διαδηλωτές διεκδικούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024