Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν θα συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο» - Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για το ναυάγιο

«Δεν θα συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο» – Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για το ναυάγιο

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Προπύλαια για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί σήμερα, στις 20.00 το απόγευμα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς, για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.

Η πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 8, όπως καταγράφει το in.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, του ΣΕΤΗΠ και του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού

Στο συλλαλητήριο καλούν ακόμη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών και δεκάδες Σωματεία και φορείς.

Η τραγωδία στην Πύλο έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεων

«Αυτή η τραγωδία, το ναυάγιο στην Πύλο, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της πολιτικής της, την οποία υλοποίησαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματά τους και οδηγεί σε τέτοια τραγικά ναυάγια, να χάνονται ψυχές, ανθρώπινες ζωές στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

Αυτό που πρέπει να γίνει, έστω το ελάχιστο αυτή τη στιγμή, είναι να καταργηθεί αμέσως ο κανονισμός του Δουβλίνου, να καταργηθεί η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας που οδηγεί σε τέτοιες τραγωδίες. Να γίνει σεβαστή η συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, τη μετανάστευση και το Άσυλο και να μη μεταταπεί σε αυτό το νέο κατάπτυστο σύμφωνο που ετοιμάζει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της που ουσιαστικά ενταφιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων, τα δικαιώματα του Ασύλου.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα δεν τις υλοποιούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τραγωδίες, γιατί όλα αυτά είναι που ανοίγουν την όρεξη των κυκλωμάτων των εγκληματιών διακινητών και χάνονται ανθρώπινες ψυχές, γυναικόπεδα στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο» δήλωσε από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024