Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο στην Πύλο: Γιατί δεν επενέβη νωρίτερα το Λιμενικό - Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου

Ναυάγιο στην Πύλο: Γιατί δεν επενέβη νωρίτερα το Λιμενικό – Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου

Ο Νίκος Αλεξίου μίλησε στο MEGA για το τραγικό ναυάγιο με τους 78 νεκρούς.

Για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μίλησε στο MEGA ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, την ώρα που η χώρα παραμένει συγκλονισμένη από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξίου, η έρευνα για επιζώντες συνεχίζεται, αν και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες έχουν ουσιαστικά εξανεμιστεί.

Για το χρονικό της τραγωδίας

«23:00 παρά προσέγγισε το αλιευτικό σκάφος του Λιμενικού (σ.σ. το αλιευτικό). Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί τους, έγιναν πολλές προσεγγίσεις. Ήμασταν κοντά έτσι ώστε αν χρειαστεί, να δώσουμε βοήθεια», περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «περίπου 01.40 το αλιευτικό έχασε τη μηχανή του και λίγη ώρα αργότερα υπήρξε μετατόπιση του κόσμου και είχαμε το αποτέλεσμα της ανατροπής. (σ.σ. Το σκάφος του Λιμενικού) άρχισε να το προσεγγίζει μόλις χάλασε η μηχανή. Υπήρξε η επικοινωνία, γνωστοποιήθηκε ότι χάθηκε η μηχανή και άρχισε να το προσεγγίζει», πρόσθεσε.

Για τους επιβαίνοντες

Όπως λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσα άτομα επέβαιναν στο πλοίο, καθώς οι αριθμοί που δίνουν οι διασωθέντες «έχουν μεγάλες αποκλίσεις».

«Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, όταν λαμβάνομαι οι μαρτυρικές καταθέσεις, αξιολογούνται και στο τέλος της διαδικασίας θα υπάρξει αξιολόγηση».

Γιατί δεν επενέβη νωρίτερα το Λιμενικό

Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο το Λιμενικό Σώμα δεν επενέβη νωρίτερα προκειμένου να σταματήσει το αλιευτικό.

«Όταν έχεις ένα αλιευτικό πλοίο 30 μέτρα, στην κατάσταση που το βλέπεις στη φωτογραφία φορτωμένο με ανθρώπους με μέλημά τους να πάνε στην Ιταλία και καθ’ όλη τη διάρκεια των επικοινωνιών, όλη μέρα, διατυπώνουν ότι θέλουν να πάνε στην Ιταλία, δεν μπορείς να πας διά της βίας να το εκτρέψεις της πορείας του.

Μιλάμε για διεθνή ύδατα, μπορείς να κάνεις ενέργειες αναλόγως της πράξης, είναι θέματα δικαίου που επιδέχονται ανάλυσης. Είναι ένα σκάφος που πλέει υπό ειδικές συνθήκες. Υπάρχει κίνδυνος οι ενέργειες που θα κάνεις να φέρουν δυσχερέστερες συνέπειες από αυτές που μπορείς να αποφύγεις».

Δεν έχει καταγραφεί σε βίντεο η πρώτη επιχείρηση

Ο κ. Αλεξίου τόνισε ότι η πρώτη επιχείρηση του Λιμενικού για προσέγγιση του αλιευτικού, όταν πλέον αυτό βούλιαζε, δεν έχει καταγραφεί σε βίντεο.

«Κατά τη διάρκεια που έγινε η προσέγγιση την τελευταία φορά, όταν έχουμε περιστατικό προσπαθούμε να έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρήσουμε απρόσκοπτα. Το να θέσεις μέλη του πληρώματος ανενεργά για να τραβήξουν βίντεο, δεν είναι δόκιμο», σημείωσε.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024