Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή

Εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις ανθρώπους που αγνοούνται στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, η οποία έχει «βουλιάξει» από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το χωριό και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το MEGA, τους δόθηκαν τρόφιμα και ρούχα.

«Τα πράγματα είναι τραγικά, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Μακάρι να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών και άλλες», αναφέρει κάτοικος, και περιγράφοντας το τοπίο καταστροφής, που καταγράφει το in, που βρίσκεται στην περιοχή, λέει ότι «το νερό είναι μέχρι τις σκεπές».

Από τους τέσσερις αγνοούμενους, οι δύο είχαν επικοινωνία με τους διασώστες και βρίσκονταν στην ταράτσα ενός κτιρίου και τα άλλα δύο άτομα είναι μια γυναίκα 80 ετών και ο 60χρονος γιος της, τους οποίους δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι συγγενείς τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 50 με 60 άτομα.

Βιβλική η καταστροφή

Στον δήμο Παλαμά και σε χωριά, όπως Μεταμόρφωση, Βλοχός, Αστρίτσα, Μαραθέα, Ριζοβούνι, Μεταμόρφωση, και στην πόλη του Παλαμά, η καταστροφή είναι βιβλική, ανυπολόγιστες οι ζημιές στις υποδομές, ενώ συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών στην Π.Ε. Καρδίτσας, όπου εκτυλίσσονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες πόνο και θλίψη για αυτά που έχουν υποστεί αλλά και για την επόμενη μέρα.

Χωρίς ηλεκτροδότηση είναι περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα.

Υπάρχουν ανάγκες σε πόσιμο νερό, φάρμακα και φαγητό.

Από τον Δήμο Μουζακίου, όπως ανακοινώθηκε, άρχισε η διανομή εμφιαλωμένου νερού και τροφίμων στους κατοίκους του Μουζακίου και των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του «Daniel». Ως Κέντρο Διανομής για όλους τους δημότες ορίστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.

Επιπλέον, κλιμάκια στελεχών της Δημοτικής Διοίκησης και υπαλλήλων, μεταβαίνουν σε αποκλεισμένα χωριά από κατολισθήσεις και ζημιές σε υποδομές για να διανείμουν και εκεί νερά, τρόφιμα και φάρμακα που έχουν ανάγκη ηλικιωμένοι, ή άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας.

Να σημειωθεί, ότι τόσο η διανομή στο Κλειστό, όσο και οι επισκέψεις τροφοδοσίας στις πληγείσες Τοπικές Κοινότητες θα συνεχιστούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στους αποκλεισμένους σήμερα οικισμούς και κατοικίες. Επίσης, από τον ίδιο δήμο γίνεται γνωστό ότι οι εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας του Μουζακίου διατίθενται για τη φιλοξενία πλημμυροπαθών.

Στους 1.602 οι απεγκλωβισμένοι πολίτες στις πληγείσες περιοχές

Οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανέρχονται στους 1.602.

Εξ αυτών, απεγκλωβίστηκαν 319 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, 39 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, 58 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ενώ 1186 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με 448 άτομα μεταξύ των οποίων:

  • 2 Λόχοι της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης, διόπτρες νυκτός, drone, πλήρη υλικά C2, με δυνατότητα επιχειρήσεων ημέρα και νύχτα.
  • 42 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζικού.
  • 1 Λόχος Εκτάκτων Αναγκών του σχεδίου «Ξενοκράτης» με 71 άτομα.
  • 36 άτομα επιπλέον των προβλεπομένων στο σχέδιο «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης όπου απαιτηθεί.
  • 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγία Κυριακή Τρικάλων και 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Παλαμά Καρδίτσας.
  • 16 άτομα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ).

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024