Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες από το Χορευτό Πηλίου - Κάτοικοι εγκαταλείπουν το χωριό

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες από το Χορευτό Πηλίου – Κάτοικοι εγκαταλείπουν το χωριό

Τα σχεδόν 500 άτομα που βρίσκονται στο Χορευτό περίμεναν με αγωνία βοήθεια.

Σκηνικό πολέμου θυμίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το Χορευτό Πηλίου, όπου τα πάντα έχουν καλυφτεί με τα νερά του ποταμού Πηνειού, θυμίζοντας μια μεγάλη καφέ λίμνη.

Τη θέση των δρόμων έχουν πάρει οι χείμαρροι ενώ όπως φαίνεται από βίντεο που εξασφάλισε το in άνθρωποι, ανάμεσα τους παιδιά και ηλικιωμένοι, αναγκάζονται να «κολυμπήσουν» μέσα στα βρόμικα νερά και τις λάσπες για να μπορέσουν απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι, τα τρόφιμα τελειώνουν»

Μέχρι την Παρασκευή ο κρατικός μηχανισμός ήταν απών ενώ οι προσπάθειές των κατοίκων να επικοινωνήσουν με το 100 ή το 112 απέβησαν άκαρπες ξανά και ξανά.

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε από πουθενά για το πώς θα καταφέρουν να φύγουν από τις αποκομμένες περιοχές ή για το πώς θα φτάσει βοήθεια.

Τα σχεδόν 500 άτομα που βρίσκονται στο Χορευτό περίμεναν με αγωνία βοήθεια και επίσημη ενημέρωση για το τι να κάνουν και πώς να κινηθούν μέχρι που αποφάσισαν να φύγουν οργανωμένα από την περιοχή.

Δείτε βίντεο:

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, και τα ξενοδοχεία μαζί με τα Airbnb της περιοχής φιλοξενούν όσους μπορούν από αυτούς που έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Φαρμακείο δεν υπάρχει ενώ οι εγκλωβισμένοι έχουν ανάγκη από φάρμακα.

Η κ. Δέσποινα Τσέλιου ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο Χορευτό μίλησε στο in και μας περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι.

«Είναι εδώ μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που έχουν ανάγκη και είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Τα τρόφιμα τελειώνουν όπως και το εμφιαλωμένο νερό. Για να πάρει τα φάρμακά του ένας κύριος διαβητικός χρειάστηκε κάποιοι να περπατήσουν μέσα στο βουνό μέχρι να βρουν τους ανθρώπους που τα έφερναν και αυτοί με τα πόδια.

Η πρωινή βροχή ισοπέδωσε και τις τελευταίες ελπίδες να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο».

Τη ρωτήσαμε εάν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τις αρχές. «Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε γραμμή. Ούτε στο 100 ούτε στο 112. Δεν έχει έρθει κανείς ούτε από την Πυροσβεστική ούτε κάποιος διασώστης από οποιαδήποτε υπηρεσία. Είμαστε μόνοι μας εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς βοήθεια. Πρέπει κάτι να γίνει γιατί η κατάσταση πλέον δεν είναι βιώσιμη», μας είπε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024