Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Google: Υπαναχωρεί από την αγορά του superyacht Alfa Nero ο πρώην CEO της Google λόγω…Ρωσίας

Google: Υπαναχωρεί από την αγορά του superyacht Alfa Nero ο πρώην CEO της Google λόγω…Ρωσίας

Η εγκατάλειψη του Alfa Nero στην Αντίγκουα, οι κυρώσεις και οι δικαστικές διαμάχες

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ, υπαναχώρησε από την αγορά ενός υπερπολυτελούς σκάφους που ήταν εγκαταλελειμμένο στην Αντίγκουα για πάνω από ένα χρόνο, αφού η πώληση μπήκε σε δικαστικές διαμάχες.

Ο Σμιντ απέσυρε τη μειοδοτική προσφορά του ύψους 67,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το Alfa Nero πριν από αρκετές ημέρες, δήλωσε ο Ρόναλντ Σάντερς, πρεσβευτής της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο, ο Σμιντ κέρδισε μια δημοπρασία για το πολυτελές σκάφος, αλλά η συμφωνία προσβλήθηκε αργότερα στο δικαστήριο από την κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου των λιπασμάτων Αντρέι Γκούριεφ.

«Ο Σμιντ, λόγω της νομικής διαμάχης, αποφάσισε ότι δεν μπορούσαμε να του δώσουμε σαφή τίτλο ιδιοκτησίας του πλοίου», δήλωσε ο Σάντερς σε συνέντευξή του την Παρασκευή. «Αυτό δεν είναι ακριβές, διότι το πλοίο μας ανήκει, ανήκει στην κυβέρνηση».

Εκπρόσωπος του Σμιντ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό

Το Alfa Nero, μήκους 267 ποδιών, εξοπλισμένο με ένα μεγάλο πίάνο και μια πισίνα που μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, εγκαταλείφθηκε στο λιμάνι Φάλμουθ της Αντίγκουα τον Μάρτιο του 2022, αφού το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον Γκούριεφ. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε ότι του ανήκε το superyacht, η κόρη του, Yulia Gurieva-Motlokhov, βγήκε αργότερα μπροστά για να το διεκδικήσει.

Οι κυρώσεις

Μετά την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ για το σκάφος, η κυβέρνηση της Αντίγκουα το δημοπράτησε παρά τις προσπάθειες της Gurieva-Motlokhov να εμποδίσει την πώληση. Έκτοτε, οι δικηγόροι της έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της Αντίγκουα ελπίζοντας να ακυρώσουν τη συναλλαγή.

Ο Sanders δήλωσε ότι ο Warren E. Halle, ένας εργολάβος από το Μέριλαντ, ήταν ο επιλαχών στη δημοπρασία του Alfa Nero. Ο Halle δεν απάντησε σε πολλαπλά αιτήματα για σχολιασμό.

Ο Σμιντ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Google για περίπου μια δεκαετία, έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Έχει εισπράξει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών της Alphabet όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία βοήθησαν στη χρηματοδότηση των επενδύσεών του σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024