Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Παραμένουν πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο οι πλημμύρες στην Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Παραμένουν πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο οι πλημμύρες στην Ελλάδα

Έχουν οδηγηθεί οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών στην απόγνωση

Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής στην Ελλάδα από τις φονικές πλημμύρες είναι για μια ακόμη ημέρα κεντρικό θέμα στον διεθνή Τύπο και στα μέσα ενημέρωσης ανά τον πλανήτη.

Με βίντεο, φωτογραφίες και συνεχείς διαδραστικές ενημερώσεις η «Washington Post» δίνει μια συνταρακτική οπτική των γεγονότων στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής.

Η κακοκαιρία Daniel έχει οδηγήσει τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών στην απόγνωση, στον Βόλο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, το Πήλιο και τη Σκιάθο.

Στο «Reuters», στις ευρωπαϊκές ειδήσεις, είναι πρώτο θέμα, με αναφορά στους τέσσερις νεκρούς, περισσότερους από έξι αγνοούμενους την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 , στην κεντρική Ελλάδα, αλλά και στις τεράστιες καταστροφές στο δίκτυο υποδομών, σε δρόμους, γέφυρες και δεκάδες παρασυρμένα οχήματα.

Η «Deutsche Welle» φιλοξενεί αναλύσεις μετεωρολόγων από τη Γερμανία για τις πρωτοφανείς πλημμύρες οι οποίοι εστιάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακραίου καιρικού φαινομένου και της έντασής του. «Απίστευτες ποσότητες βροχής, που δεν έχω ξαναδεί», με αυτά τα λόγια σχολιάζει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνει τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας ο μετεωρολόγος του δημόσιου δικτύου ZDF Εζντέν Τερλί.«Καμία περιοχή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη μάζα βροχής χωρίς καταστροφές. Η υπερθερμασμένη Μεσόγειος επιτείνει την κατάσταση», σημειώνει στην πλατφόρμα X, σύμφωνα με την «DW».

«Πρόκειται για ποσότητες βροχής που είναι εξαιρετικά σπάνιες βάσει των στατιστικών στοιχείων που συλλέγουμε. Είναι πραγματικά ακραίο φαινόμενο» παρατηρεί από την πλευρά του ο Φέλιξ Ντιτς στην «DW» από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι η ένταση των καιρικών φαινόμενων στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες αποτελεί μια «τυχαία αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων».

Ο Φέλιξ Ντιτς μάλιστα εξηγεί στη «Deutsche» ότι ο διαρκώς θερμαινόμενος αέρος και οι υψηλές θερμοκρασίες στα νερά της Μεσογείου φέτος το καλοκαίρι οδηγούν στην εξάτμιση μεγαλύτερων μαζών νερού. Αυτές οι ποσότητες νερού πέφτουν στη συνέχεια ως βροχή, εν προκειμένω με τη μορφή καταστροφικών πλημμυρών.

«Απίστευτες ποσότητες βροχής, που δεν έχω ξαναδεί»

Στη βρετανική «The Guardian», αναφέρονται στις βιβλικές καταστροφές, σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία και στην απώλεια 14 ανθρώπων και στις τρεις χώρες, ενώ γίνεται και η σύνδεση με τις πρωτοφανείς πυρκαγιές που είχαν προηγηθεί.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» επίσης έχει θέμα για τα θύματα από την κακοκαιρία στην Ελλάδα και τις ιδιαίτερα εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές, τις αγροτικές καλλιέργειες και τις περιουσίες των πολιτών.

Το «BBC» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ζευγάρι των Αυστριακών που αγνοείται και βρίσκονταν στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος, ενώ διεξοδικά αναλύονται τα γεγονότα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σε κεντρική Ελλάδα, Πήλιο και Σκιάθο.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024