Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Εντυπωσιακό timelapse βίντεο με το σύννεφο που «σκέπασε» την Αττική

Κακοκαιρία Daniel: Εντυπωσιακό timelapse βίντεο με το σύννεφο που «σκέπασε» την Αττική

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή νεροποντή ήρθε η Αττική το βράδυ της Τετάρτης, με τεράστιους όγκους βροχής.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης την Αττική, με το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel να προκαλεί χάος στους δρόμους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημιουργία ενός στρωματόμορφου νέφους προς το τέλος του βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε από την καθίζηση ψυχρών αερίων μαζών από την καταιγίδα με κίνηση προς την Πεντέλη.

Τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας αποτύπωσε σε timelapse βίντεο η κάμερα του meteo

Οι εικόνες που αποτύπωσε η κάμερα του meteo προκαλούν δέος, καθώς φαίνεται το μένος της κακοκαιρίας να σφυροκοπά ανελέητα την Αττική καλύπτοντας πλήρως το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως και την Πέμπτη αναμένεται να είναι δύσκολη μέρα με την κακοκαιρία Daniel, καθώς οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή τόσο στην Αττική όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, στην οποία επισυνάπτει και σχετικούς χάρτες για να βοηθήσει τον κόσμο να αντιληφθεί το μέγεθος της κακοκαιρίας. Στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς σημειώνει πως η κακοκαιρία Daniel έχει «εμμονή με την Αττική» την οποία θα συνεχίσει να χτυπά δίχως έλεος και τις επόμενες ώρες με τη σταδιακή ύφεση να αναμένεται το μεσημέρι.

Δείτε το βίντεο:

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης την Πέμπτη αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού καθώς προβλέπονται αρκετές βροχές και καταιγίδες.

«Θα είναι και σήμερα δυστυχώς μια δύσκολη ημέρα για τις ίδιες περιοχές. Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

«Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου προς το Μυρτώο αλλά και τον Αργολικό. Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά. Πραγματικά μιλάμε για ασύλληπτες ποσότητες νερού», τόνισε.

Πού θα «χτυπήσει» η καταιγίδα τις επόμενες ώρες

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, «αυτή η κακοκαιρία πλέον έχει μπει μέσα στο Ιόνιο, είναι αρκετά θερμό το Ιόνιο, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και συνεχώς γεννάει καταιγίδες στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και χθες παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις έδιναν πιο νωρίς τα φαινόμενα, κράτησαν και τη νύχτα για τον νομό Αττικής. Οι καταιγίδες εμφάνισαν μια ανατροφοδότηση και χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό Αττικής».

«Αυτές οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τον νομό Αττικής. Ίσως ζήσουμε και πάλι καταστάσεις όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ να έχουν δηλαδή μια ανάλογη ένταση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αυτά τα φαινόμενα προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, θα επηρεαστεί και πάλι ο Βόλος» σημειώνει.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024