Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων με όλες μας τις δυνάμεις

Αχτσιόγλου: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων με όλες μας τις δυνάμεις

Η Έφη Αχτσιόγλου επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας και του Βόλου

Τη Μαγνησία και την πόλη του Βόλου, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, επισκέφθηκε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, μεταφέροντάς τους τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και είδε από κοντά τις εκτεταμένες καταστροφές και την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

«Υπάρχει θέμα τροφοδοσίας στην περιοχή»

Σε δήλωσή της στα ΜΜΕ επισήμανε τις άμεσες ανάγκες για παρεμβάσεις στήριξης των κατοίκων και αποκατάστασης των καταστροφών.

Παράλληλα, μετέφερε καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής ότι «έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού, χωρίς βοήθεια και κρατική υποστήριξη».

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

Στη Μαγνησία αντιμετωπίσαμε εικόνες απόλυτης καταστροφής. Στην πόλη του Βόλου ρέματα έχουν υπερχειλίσει, δρόμοι, καταστήματα και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και είναι πνιγμένα στη λάσπη.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν ότι έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς καμία κρατική υποστήριξη.

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το νερό στην πόλη, εδώ και τρεις μέρες τα σπίτια δεν έχουν νερό και αρχίζουν να δημιουργούνται και προβλήματα δημόσιας υγείας.

Οι μανάδες δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πλυθούν, δεν μπορούν να πλύνουν τα σκεύη τους για να μαγειρέψουν. Υπάρχει θέμα τροφοδοσίας στην περιοχή.

«Προχειρότητες και πλημμελή αντιπλημμυρικά»

Τεράστιες πλημμύρες σε όλη τη Θεσσαλία

Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με εντελώς πλημμελή αντιπλημμυρικά έργα, με προχειρότητες που έγιναν μία μέρα πριν την καταστροφή. Κανένας σοβαρός σχεδιασμός και καμία σοβαρή επένδυση στις δημόσιες υποδομές.

Η ευθύνη αποδίδεται από τους ίδιους τους κατοίκους στην Περιφέρεια, στον Δήμο, αλλά και στην πλήρη απουσία της κεντρικής κρατικής διοίκησης, τόσο σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης, όσο και σε ό,τι αφορά μέτρα αντιμετώπισης του συμβάντος και τη μέριμνα αυτή τη στιγμή μετά την καταστροφή που έχει συντελεστεί.

Είμαστε στο πλευρό τους και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να μπορέσει να υπάρξει γρήγορη στήριξη των πολιτών και αποκατάσταση των καταστροφών».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024