Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel στο Πήλιο: Δραματική έκκληση από Χορευτό και Ζαγορά - Χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα

Κακοκαιρία Daniel στο Πήλιο: Δραματική έκκληση από Χορευτό και Ζαγορά – Χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα

Από τη Δευτέρα χωριά του Πηλίου είναι αποκλεισμένα - Δεν έχει έρθει βοήθεια καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο in

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι σε Χορευτό και σε άλλα χωριά του ανατολικού Πηλίου καθώς η κακοκαιρία Daniel έχει αποκόψει τις περιοχές τους και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς τρόφιμα εκτός από τις ελλείψεις σε νερό και ρεύμα.

Στο παραλιακό Χορευτό εγκλωβισμένοι είναι σχεδόν 500 άτομα, κάτοικοι, Έλληνες και ξένοι παραθεριστές από το πρωί της Δευτέρας. Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει οδός διαφυγής, ούτε προς Ζαγορά ούτε προς Μακρυράχη.

Ο κατεστραμμένος δρόμος προς Ζαγορά

Το χωριό το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρέματα δεν έχει ρεύμα και νερό από τη Δευτέρα, ενώ πριν από λίγο το απόγευμα της Πέμπτης επανήλθε το σήμα για τηλέφωνο και ίντερνετ.

Το μοναδικό σούπερ μάρκετ της περιοχής έχει διαθέσει τα προϊόντα του τα οποία όμως τελειώνουν, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα εμφιαλωμένα νερά.

Δεν έχει έρθει κανείς ούτε από την Πυροσβεστική ούτε κάποιος διασώστης από οποιαδήποτε υπηρεσία

Χείμαρρος έχουν γίνει το ρέμα δίπλα στο Χορευτό

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, και τα ξενοδοχεία μαζί με τα Airbnb της περιοχής φιλοξενούν όσους μπορούν από αυτούς που έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Φαρμακείο δεν υπάρχει ενώ οι εγκλωβισμένοι έχουν ανάγκη από φάρμακα.

Η κ. Δέσποινα Τσέλιου ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο Χορευτό μίλησε στο in και μας περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι.

«Είναι εδώ μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που έχουν ανάγκη και είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Τα τρόφιμα τελειώνουν όπως και το εμφιαλωμένο νερό. Για να πάρει τα φάρμακά του ένας κύριος διαβητικός χρειάστηκε κάποιοι να περπατήσουν μέσα στο βουνό μέχρι να βρουν τους ανθρώπους που τα έφερναν και αυτοί με τα πόδια.

Η πρωινή βροχή ισοπέδωσε και τις τελευταίες ελπίδες να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο».

Τη ρωτήσαμε εάν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τις αρχές. «Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε γραμμή. Ούτε στο 100 ούτε στο 112. Δεν έχει έρθει κανείς ούτε από την Πυροσβεστική ούτε κάποιος διασώστης από οποιαδήποτε υπηρεσία. Είμαστε μόνοι μας εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς βοήθεια. Πρέπει κάτι να γίνει γιατί η κατάσταση πλέον δεν είναι βιώσιμη», μας λέει.

«Κάποιοι έχουν ξεκινήσει με τα πόδια στο βουνό μήπως καταφέρουν να βρουν μια διέξοδο», προσθέτει.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στη Ζαγορά

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Ζαγορά αλλά κυρίως σε κοντινά χωριά. Η κ. Ελευθερία Γεωργούδη βρίσκεται στην Αθήνα και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη Ζαγορά. Εκεί είναι ο γιος τη και άλλοι συγγενείς.

Η εικόνα που μεταφέρει στο in είναι απελπιστική. Η Ζαγορά έχει προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζουν τα γύρω χωριά.

«Στο χωριό Πουρί δεν υπάρχει ρεύμα και νερό τόσες ημέρες. Πλέον έχει τελειώσει το φαγητό από το μίνι μάρκετ και δεν υπάρχουν φάρμακα. Δεν μπορούν καν να πάνε στη Ζαγορά για βοήθεια γιατί ο δρόμος είναι κατεστραμμένος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη», μας λέει.

Επίσης σημειώνει ότι και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει εμφανιστεί κάποια κρατική υπηρεσία. Ούτε η πυροσβεστική ούτε κάποιος άλλος ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς τα βασικά τόσες ημέρες.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024