Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες καταστροφής σε Βόλο και Πήλιο - Βίντεο και εικόνες που προκαλούν δέος

Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες καταστροφής σε Βόλο και Πήλιο – Βίντεο και εικόνες που προκαλούν δέος

«Πνίγηκαν» Βόλος και Πήλιο.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις καταστροφές που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες, δρόμοι πλημμύρισαν, περιουσίες καταστράφηκαν και ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν.

Βίντεο από την ανυπολόγιστες καταστροφές σε Βόλο και Πήλιο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι τεράστιες ποσότητες βροχής που έχουν πέσει στο Πήλιο από χθες το βράδυ οδηγούν σε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τα ορμητικά νερά «εξαφάνισαν» το κεντρικό πάρκινγκ της γραφικής Μακρινίτσας, θάβοντας κάτω από βράχους και τόνους λάσπης όσα αυτοκίνητα βρισκόταν εκεί σταθμευμένα.

Εικόνες καταστροφής σε Πήλιο και Βόλο

Μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία δέχθηκε και ο Άγιος Ιωάννης στο Πήλιο με τα νερά να καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στην θάλασσα και στην κυριολεξία έπλεαν μέσα στα μανιασμένα κύματα.

Χείμαρρος «καταπίνει» λεωφορείο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τα ορμητικά νερά να παρασύρουν ολόκληρο λεωφορείο στο πέρασμά τους, μαρτυρά το μέγεθος της καταστροφής. Το έδαφος υποχωρεί και «καταπίνει» το λεωφορείο.

Οι κάτοικοι είδαν καταστήματα να πλημμυρίζουν και αυτοκίνητα να παρασύρονται στην θάλασσα, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μια γέφυρα παρασύρεται και καταστρέφεται από τα ορμητικά νερά.

«Μείνετε σπίτι σας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός είπε πως το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

«Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμα και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως στον Βόλο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όλα τα νερά θα καταλήξουν στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου.

Πάνω από 600 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής λόγω της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών, όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-10 στις 14:10 (τοπική ώρα) της Τρίτης 05/09, καθώς επίσης και τα κεραυνικά πλήγματα στο τελευταίο 30λεπτο της δορυφορικής εικόνας, όπως κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024