Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς – Σλοβενία 100-89: Μεγάλη νίκη και πρόκριση των Καναδών στα ημιτελικά

Καναδάς – Σλοβενία 100-89: Μεγάλη νίκη και πρόκριση των Καναδών στα ημιτελικά

Ο Καναδάς πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο μέρος, επικράτησε της Σλοβενίας (100-89) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του MundoBasket 2023, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Ο Καναδάς φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ντόντσιτς, κέρδισε τη Σλοβενία (100-89) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία.

Εξαιρετικός ρυθμός και για τις δύο εβδομάδες από το πρώτο κιόλας λεπτό. Σε ένα γήπεδο που αποδοκίμαζε τον Ντίλον Μπρουκς και ζητωκραύγαζε για κάθε επαφή του Λούκα Ντόντσιτς με την μπάλα. Η τακτική του Φερνάντες Τόρες πάνω στον γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς ήταν ξεκάθαρη. Σε κάθε μπάσιμό του έπεφταν 2-3 παίκτες πάνω του για να τον παρεμποδίσουν από το να ευστοχήσει.

«Καυτός» ο Πρέπελιτς από την αρχή έχοντας ήδη τρία εύστοχα τρίποντα στο 12ο λεπτό του αγώνα, βοήθησε την ομάδα του να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Αυτός και ο Νίκολιτς ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους με την προσφορά σε άμυνα και επίθεση.

Ωστόσο με ένα σερί 8-0 ο Καναδάς πήρε κεφάλι στο σκορ (44-40) με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να ηγείται της επίθεσης. Τρομερός ρυθμός με φουλ επίθεση και ελάχιστη άμυνα στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Χαρακτηριστική και η απόλυτη ισορροπία με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια (50-50). Το μόνο ερωτηματικό που υπήρχε στο τραπέζι ήταν αν θα άντεχε η Σλοβενία σε αυτό τον ρυθμό για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Καναδάς ανέβασε «στροφές» στην τρίτη περίοδο σκοράροντας 30 πόντους και χάρη στην καλή άμυνα κατάφερε να πάρει διαφορά +16 (77-61).  Το επιθετικό κρέσεντο του Φερνάντες Τόρες δεν είχε σταματημό και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο μόνος που πάλευε για να γυρίσει το ματς. Η κακή κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Σλοβενίας αλλά και η υπομονή στην επίθεση του Καναδά, έφερνε συνεχόμενους πόντους στην ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα πράγματα, πλέον, φαίνονταν δύσκολα για το σύνολο του Σέκουλιτς με το χρονόμετρο να μην είναι ο φίλος τους. Ειδικότερα όταν ο Λούκα Ντόντσιτς αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο τρίτο λεπτό της τελευταίας περιόδου. Παρά το σερί των Σλοβένων (8-0) δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα, γνωρίζοντας την ήττα με 100-89.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024