Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στον Πειραιά: «Να δοθούν απαντήσεις» και «να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες» ζητούν τα κόμματα

Τραγωδία στον Πειραιά: «Να δοθούν απαντήσεις» και «να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες» ζητούν τα κόμματα

Τι λένε υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει ζητούν  κόμματα, σε ανακοινώσεις τους για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά, με φόντο τα βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, να τον σπρώχνουν από τον καταπέλτη του πλοίου.

«Αδιανόητη και εφιαλτική»

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;», προσθέτει.

«Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα», υπογραμμίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του.

Όπως σημειώνει, «η αποτρόπαια δολοφονία – γιατί περί τέτοιας πρόκειται – ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί. Το πώς, τα γιατί. Και να αποδοθούν ευθύνες. Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανάρτησή του: «Δε μπορώ να πω καλημέρα. Το βίντεο ανατριχιάζει. Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Λιγότερο από ένα εισιτήριο; Αυτό λέει η ζυγαριά των αξιών μας πλέον;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του αναφέρει: «Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά. Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για «ατύχημα»».

«Να αποδοθούν ευθύνες»

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης  Διαμαντίδης, Γραμματέας του Τομέα Ναυτιλίας, σημειώνει: «Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά. Θα πρέπει επιτέλους, να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024