Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Δούκας: «Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων - Να σχεδιάσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας»

Χάρης Δούκας: «Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων – Να σχεδιάσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, υποστηρίζει ότι στην πρωτεύουσα υπάρχουν περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει γύρω από την οχύρωση των πόλεων απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία κάνουν όλο και πιο συχνή την εμφάνισή τους, μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν περιοχές της χώρας τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις πλημμύρες.

Μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο της Αθήνας, Χάρης Δούκας, έκανε λόγο για νέα σχέδια που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση προκειμένου να προστατεύσει τόσο τους πολίτες της όσο και τις υποδομές της.

«Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων»

«Ασχολούμαστε χρόνια με τα θέματα της κλιματικής κρίσης και λέμε ότι η Μεσόγειος και η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των κλιματικών αλλαγών και τα ακραία φαινόμενα θα γίνουν όλο και περισσότερο δύσκολα και σκληρά, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων, να ξανασχεδιάσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας, με την έμφαση περισσότερο στην πρόληψη», είπε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε: «Γι’ αυτό και λέμε ότι ο χρόνος δράσης είναι ο χρόνος του τώρα, γι’ αυτό ο συνδυασμός μας λέγεται ‘Αθήνα Τώρα’ και παρουσιάζουμε συγκεκριμένα, μετρήσιμα προγράμματα και παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών και ταυτόχρονα να κάνουμε περισσότερο ανθεκτική την Αθήνα».

Όπως υποστήριξε, στην Αθήνα υπάρχουν περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Υπάρχουν περιοχές που έχουν σοβαρά προβλήματα αν υπάρξει καταιγίδα και πλημμύρες, κυρίως στην έκτη κοινότητα αλλά όχι μόνο, όμως υπάρχει και ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει ενισχυθεί με τις πυρκαγιές, που είναι η ποιότητα του αέρα. Γι’ αυτό και έχουμε στο πρόγραμμά μας προτάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου με ολοκληρωμένο και συμπαγές τρόπο, όχι με επιμέρους δράσεις όπως τα πάρκα τσέπης. Έχουμε επίσης δράσεις που σχετίζονται με την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των κιτριών και δράσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε.

«Υπάρχουν συνέπειες στην καθημερινότητα»

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Γιακουμής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Περιστερίου, τόνισε πως από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχουν συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Υπάρχουν συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών, είναι μια αλυσίδα περιβαλλοντική και οικονομική. Υπήρχε ανησυχία στο επιτελικό κράτος, το οποίο φαίνεται ότι είναι αδύνατο. Βέβαια από την άλλη, τόσο οι πυρκαγιές όσο και οι πλημμύρες είναι φαινόμενα που είναι ακραία, δεν τα έχουμε ξαναζήσει».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024