Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προχωρά η κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας

Προχωρά η κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας

Έχει ολοκληρωθεί το οριζόντιο στραγγιστήριο και έχουν εκκινήσει πλέον οι εργασίες κατασκευής του κυρίως σώματος του Φράγματος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας στο νησί της Ρόδου, ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει την δεκαετία του 1990, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που το χαρακτήρισε «βαλτωμένο, με εργοτάξια φαντάσματα».

Όμως πλέον το έργο προχωράει γρήγορα όπως αναφέρει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

«Σήμερα το έργο, προϋπολογισμού 12.000.000,00 €, είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ η εργοταξιακή ανάπτυξη βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, αφού πληθώρα χωματουργικών μηχανημάτων «οργώνει» την περιοχή.

Έχει ολοκληρωθεί το οριζόντιο στραγγιστήριο και έχουν εκκινήσει πλέον οι εργασίες κατασκευής του κυρίως σώματος του Φράγματος. Επιπλέον σε χώρο εντός των ορίων του έργου εκτελούνται εργασίες παραγωγής υλικών (φίλτρων και άλλων) που πρόκειται να ενσωματωθούν στο έργο.

Το Φράγμα Κρητηνίας κατασκευάζεται στον χείμαρρο Λίνερο, περίπου 2,50km πριν την εκβολή του στη θάλασσα πλησίον του οικισμού της Κρητηνίας. Η κατασκευή του έργου έχει σκοπό τη δημιουργία ταμιευτήρα ωφέλιμης χωρητικότητας 2.100.000,00m3 περίπου για την εξυπηρέτηση αρδευτικών αναγκών 3.000,00 στρεμμάτων και υδροδοτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η οδός που συνδέει την Κάμειρο με τον Έμπωνα και διέρχεται περιφερειακά του Φράγματος, συνολικού μήκους περί των 7.000,00m και η οποία περιλαμβάνει πλήθος τεχνικών κατασκευών για την απορροή των ομβρίων υδάτων. Η οδός αυτή εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και άλλους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο την χρησιμοποιούν. Επιπλέον, έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής προς τον Έμπωνα ενώ αποτελεί και μία εναλλακτική σε σχέση με την επαρχιακή Έμπωνα – Καλαβαρδών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με το έργο:

«Στην Κρητηνία της Ρόδου, το ομώνυμο φράγμα, ένα ακόμα έργο από αυτά που όλοι πίστευαν ότι δεν θα γινόταν ποτέ, ένα από τα πιο ξεχασμένα και ταλαιπωρημένα έργα, βρίσκεται σε σταθερή πορεία υλοποίησης. Μετά από τρεις δεκαετίες κουβέντας και αποτυχημένων προσπαθειών, ταυτίστηκε και αυτό, στη συνείδηση του κόσμου με την πολιτική των παραμυθιών και ανέξοδων “θα”. Είμαστε οι μόνοι που δεν εγκαινίασαν το Φράγμα της Κρητηνίας και οι μόνοι που το κατασκευάζουν. Με την ολοκλήρωσή του θα είναι πλήρως λειτουργικό».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024