Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Αντιπαράθεση Στίγκα - Κατρίνη «για το κόμμα Κασιδιάρη»

Βουλή: Αντιπαράθεση Στίγκα – Κατρίνη «για το κόμμα Κασιδιάρη»

Ο Μιχάλης Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ είχε ρωτήσει την κυβέρνηση από το βήμα τη Βουλής εάν «θα εφαρμόσει επιτέλους το νόμο απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη»

Την κυβέρνηση εγκαλεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή το «μπάχαλο» στους κόλπους των «Σπαρτιατών», καλώντας την να εφαρμόσει «επιτέλους το νόμο απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Βουλή.

Ο ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «έχουμε πλέον ξεκάθαρα ενδείξεις, αλλά και ομολογίες, για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος, που παραπέμπει στον προφυλακισμένο Κασιδιάρη» και απηύθυνε το ερώτημα προς την κυβέρνηση εάν «θα συνεχίσει η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό ή θα εφαρμόσει τη νομολογία του ΣτΕ;».

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, χαρακτηρίζοντας «θλιβερά και δυσώδη» τα όσα είπε ο κ. Κατρίνης κατά του κόμματός του.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «εάν ο κ. Κατρίνης είναι δικαστής ή εισαγγελέας» και προσέθεσε: «Υπάρχει καμία απόφαση; Τι έχει στα χέρια του και μιλάει έτσι;».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μιλάνε για χρηματοδοτήσεις και κλεμμένα λεφτά, όταν το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ χρωστάνε ένα δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες. Αυτό, μόνο που το λέμε είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό, όταν κάποιοι μπαίνουν μέσα στα σπίτια, σπάνε πόρτες και κατάσχουν σπίτια», όπως είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ντρέπεται για τα αίσχη που έχει κάνει», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «προφυλακισμένοι από τους Σπαρτιάτες δεν υπάρχουν, ούτε υπάρχουν κρυφοί αρχηγοί. Προφυλακισμένοι υπάρχουν από το ΠΑΣΟΚ, που έχουν φάει τα σπλάχνα αυτής της χώρας, με μίζες, προμήθειες, με ευρωπαϊκά κονδύλια, πακέτα Ντελόρ, τα πάντα. Το ΠΑΣΟΚ τα έχει κάνει αυτά, όχι οι Σπαρτιάτες, επομένως στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάτε για σχοινί».

«Όχι στη χρηματοδότηση κομμάτων που συνδέονται με μέλη εκληματικής οργάνωσης»

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ανταπάντησε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών, λέγοντας ότι από τα ίδια τα δημοσίως λεχθέντα του κ. Στίγκα «περί Greek Mafia και κυκλωμάτων που επηρεάζουν ή διαμορφώνουν απόψεις είναι εμφανές – και για μας είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως κάναμε και στα πρώτα νομοσχέδια που ήρθαν στην Βουλή – ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται κόμματα που είναι εμφανές ότι έχουν σύνδεση με ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί από τις βουλευτικές εκλογές ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης».

«Γι’ αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση και να εγγυηθούν ότι εδώ δεν θα επιτρέψουμε στο ναό της Δημοκρατίας, ανθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη να νομίζουν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα με έναν τρόπο ανίκειο, που δεν περιποιεί τιμή στην Δημοκρατία», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Για να ξαναπάρει τον λόγο ο Στίγκας, αντιτείνοντας πως «ο κ. Κατρίνης επιμένει να το παίζει δικαστής. Κατήγορος, ανακριτής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο», ενώ τον παρέπεμψε «να πάει να ψάξει στις Βρυξέλλες, στις βαλίτσες με τα χρήματα της κυρίας Εύας Καϊλή που προέρχεται από το κόμμα του».

«Οι Σπαρτιάτες», υποστήριξε, «δεν έχουν να κρύψουν τίποτα μεμπτό, ούτε να φοβηθούν. Όλα τα εξήγησα σήμερα στην κυρία εισαγγελέα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024