Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Στίγκας: Ξανά ενώπιον της εισαγγελέως θα βρεθεί ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Βασίλης Στίγκας: Ξανά ενώπιον της εισαγγελέως θα βρεθεί ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Κατά την έξοδο του αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο όσων ενόρκως κατέθεσε στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό παραδεχόμενος όμως ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε «Greek Μafia» και Δον Κορλεόνε.

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ολοκλήρωσε μόνο το πρώτο μέρος της κατάθεσης του, γεγονός που δείχνει ότι η σημερινή του εξέταση κάθε άλλο παρά τυπική ήταν.

Ειδικότερα, ο κ. Στίγκας παρέμεινε στο γραφείο της κ. Αδειλίνη για τρεις περίπου ώρες και όπως ο ίδιος δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου η κατάθεσή του δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχίσει μέσα στην εβδομάδα.

Κατά την έξοδο του αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο όσων ενόρκως κατέθεσε στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό παραδεχόμενος όμως ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε «Greek Μafia» και Δον Κορλεόνε όπως είχε πει δημόσια από το βήμα της Βουλής διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Πρόσθεσε δε ότι αναφέρθηκε και στον Κασιδιάρη τον οποίο εξακολουθεί όπως δήλωσε να στηρίζει για το Δήμο Αθηναίων.

«Υπάρχουν μεθοδεύσεις»

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ό,τι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε «Greek Mafia» και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους από εξωκοινοβουλευτικούς . Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη, καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας» είπε στη δήλωση του ο Β. Στίγκας.

Οι «Σπαρτιάτες»… ενωμένοι

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στίγκας έδωσε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματος του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ». Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες», έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

Η εξέταση του Β. Στιγκα θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα και αμέσως μετά με βάση τις απαντήσεις που θα έχει λάβει η ανώτατη εισαγγελέας θα καθορίσει τις επόμενες ενέργειες της στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί αυτοπροσώπως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που πέρα από τυχόν αξιόποινες πράξεις ,αφορά και ζητήματα της συνταγματικής τάξης.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024