Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπρους Γουίλις: Πώς η περίπτωσή του βοηθάει και τον υπόλοιπο κόσμο

Μπρους Γουίλις: Πώς η περίπτωσή του βοηθάει και τον υπόλοιπο κόσμο

Η δημόσια παρέμβαση της κόρης του, πριν λίγο καιρό στη βρετανική «Vogue» με ένα άρθρο προσωπικό για τη δική της πάλη με θέματα ψυχικής υγείας, ήταν αποκαλυπτικό

Η τελευταία σύντροφος στη ζωή του Bruce Willis, η Emma Heming Willis, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπτύσσει δράση σχετική με το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού.

Ολόκληρη η οικογένειά του, τα παιδιά του από τον γάμο με την Ντέμι Μουρ, η ίδια η πρώην σύζυγός του, βρίσκονται όλοι στο πλευρό του με τον τρόπο τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εξελισσόμενης νόσου του αγαπημένου πρωταγωνιστή.

Είναι υποδειγματικός ο τρόπος που ενδεχομένως και λόγω της ισχύος που τους δίνουν τα φώτα της δημοσιότητας, οι διάσημοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αναπτύσσουν και μια «παράπλευρη» κοινωνική δράση που ανοίγει νέους δρόμους και στην υπόλοιπη κοινωνία για σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Η περίπτωση του Bruce Willis είναι μία απ’ αυτές. Όσοι τον θυμόμαστε από τον γυαλιστερό, χαριτωμένο εαυτό του στο πλευρό της Σίμπιλ Σέπαρντ στο θρυλικό «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» («Moοnlighting»), με το ειρωνικό του χαμογελάκι και όλη του τη γοητεία σε δράση, σίγουρα νιώθουμε ιδιαίτερη λύπη για την περιπέτειά του με τη μετωποκροταφική άνοια και την αφασία που παρουσιάζει.

Η τραγική ειρωνεία εντείνεται περισσότερο, όταν σκεφτόμαστε πως υπήρξε ένας ηθοποιός που καθιερώθηκε από τις ταινίες δράσης, ο δυνατός, που δεν πεθαίνει με τίποτα ήρωας που νικάει πάντα τους «κακούς»… Η πραγματικότητα όμως έχει άλλες βουλές.

Εάν οι εξ αποστάσεως θαυμαστές, επηρεάζονται, μπορεί να φανταστεί κανείς, τι περνάει ολόκληρη η οικογένειά του και οι αγαπημένοι του άνθρωποι. Ωστόσο, η γενναιότητα που βρίσκουν είτε για να παραδεχτούν κάποια πράγματα δημόσια είτε για να αναπτύξουν κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα ωφέλιμη και για την υπόλοιπη κοινωνία, η αλήθεια είναι ότι είναι αξιοθαύμαστη και προφανώς τους δίνει έναν τρόπο να νιώσουν χρήσιμοι κι οι ίδιοι, ερχόμενοι σε επαφή και με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο αγώνας με την ψυχική υγεία

Η δημόσια παρέμβαση της κόρης του πριν λίγο καιρό στη βρετανική «Vogue» με ένα άρθρο προσωπικό για τη δική της πάλη με θέματα ψυχικής υγείας, ήταν αποκαλυπτικό και φυσικά καταλυτικό, καθώς σπάει τα ταμπού που θέλουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ψυχική τους ισορροπία, να το κάνουν, μόνοι, στα βουβά, χωρίς στήριξη.

Η Ταλούλα Γουίλις εξομολογήθηκε πώς στα 11 της επηρεάστηκε από όλα εκείνα που διάβαζε ως έφηβη στα μέσα ενημέρωσης για την οικογένειά της και τις σχέσεις των γονιών της, αλλά και τη δική της εξωτερική εμφάνιση.

Η ίδια δεν δίστασε να πει ότι για πρώτη φορά έλαβε ψυχιατρική φροντίδα στα 20 της, ενώ για την τωρινή κατάσταση τη υγείας του πατέρα της, Μπρους, η Ταλούλα αρχικά πάλεψε με την άρνηση και την αποφυγή του θέματος.

Αρρώστησε και η ίδια, ενώ αγωνίζεται με την νευρική ανορεξία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το ότι αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ ως το «ασχημόπαπο» της οικογένειας έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δική της ψυχολογική κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια, οπότε η τα επιπρόσθετα σοβαρά θέματα υγείας του πατέρα της για εκείνη ήταν μια ακόμη επιβάρυνση δική της.

Κι ένα μάθημα για την υπόλοιπη κοινωνία βεβαίως που νομίζει ότι οι πλούσιοι και διάσημοι δεν έχουν προβλήματα ή ότι αυτός ο αυξημένος και γενικευμένος τοξικός φθόνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει βάση…

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024