Κινητοποίηση του Λιμενικού υπήρξε σήμερα το πρωί στη Σύμη, καθώς ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου στη θάλασσα με 38 μετανάστες.
Συγκεκριμένα, η λέμβος εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή «Μαρόνι» του νησιού. Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στην παραλία εντόπισαν τη λέμβο κατεστραμμένη και τους επιβαίνοντες της να έχουν αποβιβαστεί στη στεριά σε βραχώδες σημείο.
Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικά 27 ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σύμης.
Κατόπιν χερσαίων περιπολιών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής και με την συνδρομή κλιμακίου Α.Τ. Σύμης, εντοπίστηκαν επιπλέον 11 άτομα στην περιοχή του «Γιαλού» οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, επέβαιναν στην ίδια λέμβο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).