Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στον Εβρο: Απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες 25 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Εβρο: Απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες 25 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Μεταφέρονται στο χωριό Δαδιά.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν 25 παράτυπους μετανάστες που είχαν κυκλωθεί από τη φωτιά εντός δασικής έκτασης ανάμεσα στους οικισμούς Δαδιά και Γιαννούλη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αφού τους εντόπισαν κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δημιουργώντας δίοδο, προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν.

Στη συνέχεια σε συνεργασία με την αστυνομία οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χωριό της Δαδιάς σε ασφαλές σημείο. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 19 μετανάστες νεκροί κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών.

Στις 22 Αυγούστου, βρέθηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί στην περιοχή Άβαντα και άλλος ένας στις 21 Αυγούστου στην περιοχή της Λευκίμμης.

Όπως φαίνεται αυτή τη φορά αποφεύχθηκε μία ακόμα τραγωδία ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εγκλωβισμένοι εντός του φλεγόμενου δάσους.

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 14η ημέρα με πάνω από 800.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη. Μετά το νότιο τμήμα του νομού που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή οι φλόγες έφτασαν έξω από το Σουφλί καίγοντας και το κεντρικό τμήμα.

Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας είναι αποκαρδιωτική.

Ο καπνός από φωτιά γέμισε τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης για ακόμα μία φορά ενώ το νέφος έφτασε μέχρι και τη Σαμοθράκη.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και η σωτήρια αλλαγή της φοράς των ανέμων

Η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων από νότιους σε βορειοανατολικούς ήταν καθοριστικής σημασίας και βοήθησε χθες βράδυ την άμυνα των δυνάμεων κατάσβεσης σε μία ακόμη μάχη αναχαίτισης ενός πολύ ισχυρού πύρινου μετώπου, αποσοβώντας τον άμεσο κίνδυνο εισβολής της φωτιάς στην πόλη του Σουφλίου.

Με το μέτωπο να κινείται αυτή τη στιγμή προς Κορνοφωλιά και Γιαννούλη και την εκκένωση του Σουφλίου να έχει αποφευχθεί, ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Καλακίκος περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη δυσκολία και επικινδυνότητα των ωρών που προηγήθηκαν, το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, τονίζοντας την αναγκαιότητα εξειδικευμένου σχεδιασμού ανάκαμψης για το νότιο τμήμα του Νομού που έχει πληγεί καθώς και της ανύψωσης του ηθικού των κατοίκων.

Η επικινδυνότητα της επιχείρησης κατάσβεσης λόγω της έντασης της πυρκαγιάς

«Το χθεσινό ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ γιατί υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα όχι μόνο για τους οικισμούς αλλά και για τις εμπλεκόμενες στην πυρόσβεση δυνάμεις, για τους δασικούς συνεταιρισμούς, τους εθελοντές, τους πυροσβέστες, όλους όσοι επιχειρούσαν».

Εξηγεί δε, πως η επικινδυνότητα για την οποία μιλάει συνδέεται με την ένταση της πυρκαγιάς. «Το βραδινό μέτωπο ήταν πάρα πολύ ισχυρό και είχε μία τρομερή δυναμική -φλόγες με τεράστιο ύψος που όπου συναντούσαν πεύκα ήταν κάτι τρομερό- και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ευτυχώς που βοήθησε ο άνεμος γιατί αν πήγαινε έτσι, σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν απρόβλεπτα. Ήμασταν τυχεροί και γιατί στο Σουφλί η ατμόσφαιρα ήταν και παραμένει καθαρή, διαφορετικά ο πυκνός καπνός θα μας ανάγκαζε σε εκκένωση. Δόξα τω Θεώ δεν έγιναν οι εκκενώσεις των οικισμών».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024