Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετανάστες: Συνεχίζουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές - Διακινητές περνούν μετανάστες από τα καμένα

Μετανάστες: Συνεχίζουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές – Διακινητές περνούν μετανάστες από τα καμένα

Οι διακινητές μεταναστών δεν διστάζουν να παρουσιάσουν στα social media και τις διαδρομές που ακολουθούν.

Διακινητές μεταναστών, που θησαυρίζουν λόγω της απόγνωσης κατατρεγμένων ανθρώπων από μια σειρά πολύπαθες περιοχές του κόσμου, διαφημίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι καταφέρνουν να περνούν κατατρεγμένους ανθρώπους από περιοχές που έχουν καεί στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς στον Έβρο τουλάχιστον 20 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες. Οι άτυχοι μετανάστες είχαν οδηγηθεί σε δύσβατο σημείο του δάσους της Δαδιάς και δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που παρουσίασε το Open, οι διακινητές τραβούν βίντεο για να διαφημίσουν τις «ικανότητές» τους, ενώ δεν διστάζουν να παρουσιάσουν στα social media και τις διαδρομές που ακολουθούν.

Δείτε το βίντεο

Συνελήφθησαν διακινητές σε Έβρο και Ροδόπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τις πρώτες δύο ημέρες του Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν επτά διακινητές, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, που επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 46 μετανάστες.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές του Έβρου και της Ορεστιάδας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης.

Πού έγιναν οι συλλήψεις

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, στην αγροτική περιοχή του Σάκκου Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου σε αγροτική οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της 1/9 σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν μία αλλοδαπή διακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα μετανάστες.

Στην έκτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου 20/9 στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Μοναδικά θύματα οι ίδιοι οι μετανάστες

Οι μετανάστες είναι τα μοναδικά θύματα των συγκεκριμένων υποθέσεων. Από τη μια μεριά παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να φτάσουν σε πιο ασφαλές έδαφος από τις χώρες από όπου φεύγουν λόγω πολέμου, αιματοβαμμένων καθεστώτων ή συνθηκών απόλυτης φτώχειας, εμπιστευόμενοι ανάλγητους διακινητές που θησαυρίζουν από τα ανθρώπινα βάσανα.

Από την άλλη, αν καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο, από όπου απουσιάζουν τα νόμιμα σημεία για να καταθέσουν αίτημα ασύλου, πέφτουν πάνω σε «κυνηγούς κεφαλών», όπως οι τρεις που προφυλακίστηκαν στον Έβρο, και σε ακροδεξιούς που επιχειρούν να στήσουν ενόχους για όσα συμβαίνουν στις χώρες υποδοχής, όπως οι καταστροφικές φωτιές αν μιλάμε για την Ελλάδα, για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024