Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: «Τσάκισε» ελαιόδεντρα και οπωρώνες

Κακοκαιρία Daniel: «Τσάκισε» ελαιόδεντρα και οπωρώνες

Σε απόγνωση οι αγρότες, οι οποίοι για ακόμη μία φορά βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται

Εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν για μία ακόμη φορά αγροτικές καλλιέργειες από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» σε Μαγνησία,  Φθιώτιδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες, όπου οι αγρότες είδαν τα δέντρα να …ραβδίζονται από τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, παραμένοντας άγνωστο ακόμα το μέγεθος της ζημιάς που θα αφήσουν πίσω τους.

Πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι χαλαζοπτώσεις τσάκισαν τις ελιές σε Ηλεία και Μαγνησία, καθώς και τα καλαμπόκια και τα βαμβάκια στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και τους σε Μαγνησία, Φθιώτιδα και Πελοπόννησο.

Οι αγρότες κάνουν λόγο για τελειωτικό χτύπημα που δέχθηκαν οι καλλιέργειές τους, καθώς έπεσαν όσες ελιές είχαν απομείνει στα δέντρα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ακαρπίας.

Στην Ηλεία

Στην Ηλεία το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες στα χωριά Λούβρον, Υψηλόν και Βασιλάκι. Ζημιές έχουν υποστεί όπως αναφέρουν και οι αγρότες και οι σταφίδες που δεν έχουν ακόμα τρυγηθεί σε κλίματα σε περιοχές των Δήμων Πύργου και Ήλιδας, κυρίως από το χαλάζι.

Επίσης, ζημιές έχουν υποστεί και άλλες καλλιέργειες όπως καλαμποκιού. Σύμφωνα με το Ηλεία Live, όπως τονίζουν αγρότες από χωριά της Ηλείας, το πλήγμα είναι μεγάλο και έρχεται να «προστεθεί» σε πρόσφατες ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες που επίσης είχαν υποστεί από χαλάζι πριν από λίγες ημέρες, σε περιοχές της Ωλένης, καθώς και σε χωριά του Δήμου Πύργου, όπως και σε ορεινές περιοχές του Δήμου Ήλιδας.

Την  άμεση κινητοποίηση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές σε ελαιοκαλλιέργειες από την σφοδρή χαλαζόπτωση κυρίως σε δημοτικά διαμερίσματα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο οποίος επισήμανε το μέγεθος των καταστροφών.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024