Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΒΜW Vision Neue Klasse: Νέα τάξη –ηλεκτρικών– πραγμάτων

ΒΜW Vision Neue Klasse: Νέα τάξη –ηλεκτρικών– πραγμάτων

Το πρωτότυπο Neue Klasse που η βαυαρική φίρμα παρουσιάζει στη γερμανική διεθνή έκθεση αναλαμβάνει το βάρος των συστάσεων για τη νέα Σειρά 3 σε επίπεδο αρχιτεκτονικής τεχνολογίας όσο και αισθητικής

Αν και η βαυαρική φίρμα αποφεύγει να επισημάνει ευθέως την σύνδεση ανάμεσα στο πρωτότυπο Neue Klasse και την επόμενη νέα και ηλεκτρική νέα γενιά της Σειράς 3, το concept car που παρουσιάστηκε στην προνομιακή για την BMW λόγω γεωγραφίας έκθεση του Μονάχου αποτελεί μια πρώτη αποτύπωση της επόμενης «3άρας» σε κάθε επίπεδο, εξαιρουμένων φυσικά όλων εκείνων των υπερβατικών στοιχείων που ανήκουν στον κόσμο των concept.

Κάπως αναμενόμενα η αισθητική του πρωτότυπου μοντέλου αποτελεί μετεξέλιξη του I Vision Dee που η BMW είχε παρουσιάσει στο Las Vegas δίνοντας μια γεύση από τους ψηφιακούς νεολογισμούς που θα διαθέτει η νέα Σειρά 3. Bέβαια στην προκειμένη περίπτωση ακολουθείται μια πιο μαξιμαλιστική διάθεση σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις όσο και την τεχνολογία E-Ink η οποία είναι παρούσα στην γρίλια αλλά και στο κάτω τμήμα των παραθύρων, επιφάνειες που λειτουργούν ως οθόνες και ουσιαστικά επιτρέπουν την μεταβολή της εικόνας αλλά και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

Αν και η συνολική εικόνα της Neue Klasse δείχνει να δικαιώνει τον ισχυρισμό της BMW που δηλώνει ότι με το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι «σαν να προσπεράσαμε μια γενιά μοντέλων, προχωρώντας απευθείας στην επόμενη», το αμάξωμα τριών όγκων σε μια μεταρετρό προσέγγιση, η γραμμή Hoffmeister αλλά και το πίσω τμήμα δημιουργούν μια παράδοξη όσο και ευχάριστη σύνδεση με μοτίβα του απώτερου παρελθόντος των Βαυαρών.

Αντιθέτως στο εσωτερικό όλα έχουν υλοποιηθεί με το βλέμμα στο απώτερο μέλλον και επίκεντρο το κάτω μέρος του παρμπρίζ που μετατρέπεται σε μια οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας η οποία εμφανίζει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες σε διαφορετικές ζώνες της γυάλινης επιφάνειας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται Panoramic Vision και ελέγχεται μέσω μιας ευμεγέθους κεντρικής οθόνης μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τι θα εμφανίζεται στο οπτικό του πεδίο. Τον ρόλο του πίνακα οργάνων αναλαμβάνει ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο φροντίζει ο οδηγός να βλέπει πάντα όσα χρειάζεται χωρίς να αποσύρει τα μάτια από τον δρόμο. Το φουτουριστικό παλμαρέ τεχνολογίας συμπληρώνει ο ψηφιακός βοηθός της BMW στην τελευταία εκδοχή του.

Φυσικά το Panoramic Vision δεν απευθύνεται μόνο στον οδηγό καθώς το ήμισυ του παρμπρίζ μπορεί να αξιοποιηθεί από τον συνοδηγό για πληροφόρηση, διαδικτυακή πλοήγηση και ψυχαγωγία. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση στο εσωτερικό χωρίς τις ακαλαίσθητες «μαύρες τρύπες» των οθονών όταν αυτές δεν χρησιμοποιούνται και χωρίς φυσικά να στερεί στο ελάχιστο από τους επιβάτες την συνεχή συνδεσιμότητα που είναι συνυφασμένη με τον καιρό μας. Ο μινιμαλισμός είναι διάχυτος και στην επιλογή των επενδύσεων και των λεπτομερειών του θαλάμου που προφανώς στοχεύει σε μια αίσθηση σχεδιαστικής αποτοξίνωσης χωρίς περιττά αισθητικά τερτίπια.

Στην αθέατη πλευρά της Neue Klasse βρίσκεται η αρχιτεκτονική όπου θα βασίζεται ένας μεγάλος αριθμός νέων μοντέλων της BMW από το 2025 και εφεξής. Σύμφωνα με τις συστάσεις η νέα πλατφόρμα θα συνδυάζεται με τους νέας τεχνολογίας, έκτης γενιάς ηλεκτροκινητήρες eDrive και μπαταρίες με την υπόσχεση για αυξημένη έως και κατά 30% αυτονομία, ταχύτερους χρόνους φόρτισης και έως κατά 25% υψηλότερη αποδοτικότητα. Να σημειωθεί ότι η νέα Σειρά 3 αναμένεται να επωφεληθεί από την νέα γενιά στρογγυλών μπαταριών που εξελίσσει η BMW και οι οποίες προοδευτικά θα αντικαταστήσουν τις πρισματικές προς όφελος τόσο της ενεργειακής απόδοσης όσο και της διάταξης.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024