Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες - Συγκέντρωση το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες – Συγκέντρωση το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Η έκδοση των ψηφιακών ταυτοτήτων ξεκινά από τις 25 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις νέου τύπου ταυτότητες, από μερίδα πολιτών που θεωρούν πως σε αυτές, θα υπάρχει τσιπάκι με όλα τα προσωπικά τους δεδομένα ενώ εκφράζουν ανησυχίες για το θέμα γεωεντοπισμού τους, υιοθετώντας τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται από διάφορες σελίδες στα social media.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες ταυτότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Το κάλεσμα έγινε από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του covid. Μάλιστα, «πιστοί» από όλη τη βόρεια Ελλάδα, ετοιμάζουν «κάθοδο» στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

«Όχι στην ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι σε ό,τι γίνεται στο Αιγαίο, όχι στο ψηφιακό νόμισμα. Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο διαδικτυακό τους κάλεσμα, σύμφωνα με τη voria.gr.

Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοση νέων ταυτοτήτων

Η έκδοση των ψηφιακών ταυτοτήτων ξεκινά από τις 25 Σεπτεμβρίου, με το κόστος έκδοσής τους να ανέρχεται στα 10 ευρώ. Οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν τις νέες τους ταυτότητες σε 367 σημεία της επικράτειας.

Η διαδικασία έκδοσης θα ακολουθήσει την ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov.gr.

Ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν ισχύ για 10 χρόνια, ενώ οι παλιές ταυτότητες θα έχουν ισχύ για ακόμα δύο χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τις 03/08/2026.

Στην μπροστινή πλευρά των νέων ταυτοτήτων θα υπάρχει η φωτογραφία του κατόχου και ο αριθμός ταυτότητας, ενώ θα αναγράφοντα το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ημερομηνία γέννησης, η ιθαγένεια, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η Αρχή Έκδοσης και η υπογραφή κατόχου.

Αντίστοιχα, στην πίσω όψη θα αναγράφονται το όνομα πατέρα και μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος (προαιρετικά), αλλά και το ύψος (υποχρεωτικά από το 24ο έτος).

Ο ηλεκτρονικός χώρος αποθήκευσης θα περιέχει τη φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή, στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης, δύο δακτυλικά αποτυπώματα και το επώνυμο πατρός και μητρός, καθώς και τον δήμο εγγραφής – αριθμός δημοτολογίου και τον τόπο έκδοσης.

Δεν καταγράφονται, σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα δεδομένα ελέγχου θέσης, ο ΑΜΚΑ, τα ιατρικά δεδομένα και το θρήσκευμα.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024