Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα - Η πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα

Καιρός: Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα – Η πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα

Επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα.

Δυναμικά μπαίνει όπως φαίνεται ο Σεπτέμβριος ο οποίος φέρνει μαζί του ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Από πλευράς του μάλιστα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως η χώρα θα βρεθεί στη δίνη μεσογειακού τροπικού κυκλώνα τις επόμενες ώρες.

«Μεγάλη προσοχή στο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από αύριο που θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά σχηματίζοντας κατά πάσα πιθανότητα μεσογειακό τροπικό κυκλώνα στις θαλάσσιες εκτάσεις του νοτίου Ιονίου και νοτιότερα» αναφέρει σε ανάρτηση του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια η οποία σταδιακά θα επηρεάσει και το Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανοιχτά του Ιονίου και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024