Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Σημαντική επιδείνωση από Δευτέρα που θα θυμίζει «προχωρημένο φθινόπωρο» - Βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση από Δευτέρα που θα θυμίζει «προχωρημένο φθινόπωρο» – Βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για «επικίνδυνη κακοκαιρία»

Μεγάλη ανατροπή θα σημειώσει ο καιρός από τη νέα εβδομάδα, με το σκηνικό να θυμίζει «προχωρημένο φθινόπωρο» εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές που αναμένονται σε όλη σχεδόν την χώρα και οι άνεμοι, οι οποία ενδέχεται να προσεγγίσουν και επίπεδα θύελλας.

Ενδεχόμενο μεσογειακού κυκλώνα

Συνεχίζοντας στην ίδια ανάρτηση ο μετεωρολόγος κάνει λόγο και για ενδεχόμενο μεσογειακού κυκλώνα, λόγω του πολύ θερμού καλοκαιριού που προηγήθηκε.

«Μπορεί ο σχηματισμός του Μεσογειακού Κυκλώνα να λαμβάνει χώρα προγνωστικά τουλάχιστον μακριά από την περιοχή μας, παρόλα αυτά η κατάσταση θέλει ιδιαίτερη παρακολούθηση μιας και σε δεύτερο χρόνο εφόσον αυτός αντέξει και δεν διαλυθεί στις ακτές της βόρειας Αφρικής, είναι δυνατόν να απασχολήσει τμήματα της χώρας μας ανάλογα με την τροχιά του» σημειώνει.

Εκδήλωση ακραίων φαινομένων

Τέλος, ο κ. Μαρουσάκης προειδοποιεί και για ακραία φαινόμενα όπως χαλάζι, υδροστρόβιλοι, ανεμοστρόβιλοι, κεραυνοί, υψηλός κυματισμός, επικίνδυνοι άνεμοι κτλ, είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν.

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας και να ακολουθούμε πιστά τις ανακοινώσεις της πολιτείας μέσω των αντίστοιχων φορέων όταν και αν αυτές εκδοθούν» τονίζει.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού από Δευτέρα

Αύριο Κυριακή, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα ο καιρός αλλάζει δραματικά με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως και 6 βαθμούς.

Αρχικά στη Μακεδονία και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 7, ενώ στο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, στην κεντρική και τη νότια χώρα νεφώσεις αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024