Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Αστυνομικός και φοιτητής συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο

Βόλος: Αστυνομικός και φοιτητής συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με τις Αρχές να ερευνούν την πιθανότητα να εμπλέκονται σε υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών

Ένας 31χρονος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα και ένας 23χρονος φοιτητής, κάτοικοι Αθηνών συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού σε βενζινάδικο του Βόλου.

Οι δυο τους πήγαν στον Βόλο με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, κουβαλώντας μεταξύ άλλων 4 μπιτόνια βενζίνης και φωτοβολίδες και εντοπίστηκαν πεζοί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο βενζινάδικο, ενώ το όχημά τους ήταν παρκαρισμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων, όπως αναφέρει το TheNewspaper.gr.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω βενζινάδικο είχε σημειωθεί περιστατικό εμπρησμού τον περασμένο Ιούνιο, στις 29/6.

Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο

Από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, το οποίο ήταν νοικιασμένο σε όνομα τρίτου, οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί και αποθηκευτεί εντός του οχήματος, όπου μετά από έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν επίσης: 4 μπιτόνια βενζίνης, φωτοβολίδες, μια κουκούλα full face, γάντια, ένα σιδερένιο καπάκι από φρεάτιο ύδρευσης, ένας λοστός, ένα κλομπ, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Την πλαστή ταυτότητα φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2023 λόγω παλαιότερης ανάλογης υπόθεσης. Επιπλέον, στις κατοικίες των δύο δραστών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν όπλο στο σπίτι του 21χρονου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη από κοινού για παράνομη κατοχή εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απόπειρα εμπρησμού με πρόθεση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και οπλοφορία, ενώ ο 31χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, και ο 21χρονος για παράνομη οπλοκατοχή.

Δεν εμφανίστηκαν στη δίκη οι μάρτυρες κατηγορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με κύκλωμα της μαφίας των καυσίμων, και να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Χθες οι δύο προαναφερόμενοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όμως η δίκη αναβλήθηκε για την Δευτέρα 4/9, καθώς απουσίαζαν οι μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας, και συγκεκριμένα οι δύο αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την σύλληψη και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος δήλωσε μέσω του συνηγόρου του κώλυμα λόγω δρομολογίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ως την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με την συνήγορό τους, οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024